Lütfen bekleyin..



"Rabbimizle olan ilişkimizi gözden geçirmeliyiz"

29 Mart 2020, 14:33 - Okunma: 2497

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Maruf Yalçın, yaptığı yazılı açıklamasında virüs salgınına karşı halkı toplumsal dayanışmaya davet etti.

Çin’de ortaya çıkan, ardından tüm dünyada salgına dönüşen Coronavirus (Covid-19) salgını etkisini gün geçtikçe artırıyor.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Maruf Yalçın, yaptığı yazılı açıklamasında virüs salgınına karşı halkı toplumsal dayanışmaya davet etti.

Yalçın, Coronavirus hastalığının dünya genelinde insan sağlığının da ötesinde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel, toplumsal yaşamda köklü değişimlere yol açabileceğini söyledi.

Açıklamasında Yalçın, salgın hastalığın önlenmesi amacıyla alınan tedbirler sonucunda, ekonomik ve ticari faaliyetlerin durmasıyla işini kaybeden, işyerlerinin veya evlerinin kiralarını ödemekte güçlük çeken, muhtaç duruma düşen, en çok da emeğiyle geçinmek zorunda olan geniş bir kesimin salgından daha çok etkilendiğini, toplumda çok sayıda insanın mağdur olduğunu vurguladı.

maruf-yalcin.jpg

"Vatandaşlarımızdan evde kalmalarını istirham ediyoruz"

Açıklamasının devamında Yalçın şunları söyledi: "Hastalığın bulaşmasının engellenmesi için önemli olan karantina uygulamasını tarihte belki de bir ilk olarak tavsiye eden bir peygamberin ümmeti olarak, tüm vatandaşlarımızdan evde kalmalarını, konunun uzmanları ve yetkililerin uyarılarına dikkatle uyulmasını tüm vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; Coronavirus salgınının sosyal yaşantımızdaki etkilerinin azaltılması, birlik ve beraberliğimizin korunması, ekonomik ve ticari faaliyetlerden etkilenenlere destek olunması amacıyla aşağıda belirtilen hususları halkımızla paylaşmak istiyoruz."

"İhtiyaç sahipleriyle dayanışmayı, paylaşmayı arttırmalıyız"

Halkın Allah ile olan ilişkilerini tekrardan gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Yalçın, "Dünyevileşmenin her tarafımızı sardığı, sosyal izolasyonun uygulandığı bu günlerde içe dönük bir muhasebe yapmalı, hayatımızı, davranışlarımızı, aile, akraba ve insanlarla ilişiklerimizi, en önemlisi de Rabbimizle olan ilişkimizi gözden geçirmeliyiz. Dini ve manevi değerlerimizin gereği olarak, bu tür zor günlerde ailemiz, yakınlarımız ve ihtiyaç sahipleriyle sosyal mesafeyi koruyarak dayanışmayı, paylaşmayı arttırmalıyız. Hastalıktan en çok etkilenme ihtimali olan yaşlılarımızın korunması için gerekli tedbirler alınmalı, maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçları karşılanmalı, yaşlıları incitecek söz ve eylemlerden uzak durulmalıdır." diye konuştu.

"Dua ve yakarışlarımızı arttırmalıyız"

Salgın nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnafın, işletmelerin bu dönemde kira bedellerinin alınmamasını, mülk sahiplerinin alicenaplık göstererek kira bedelinden feragat etmelerini isteyen Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti:

"Aynı şekilde kiracı olup, işini kaybedenlerin mağduriyetlerinin bir nebze de olsa hafifletilmesi adına, bu dönemde ev sahiplerinden ev kiralarının alınmaması çağrısında bulunuyoruz. Ramazan Ayının yaklaşması vesilesiyle, hayırseverlerin zekâtlarını, sadakalarını salgın hastalık nedeniyle zor günlerden geçen kardeşlerimize vererek, bu zor günleri geçirmelerine yardımcı olmalarını ümit ediyoruz. Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığı ibret nazarıyla görüp, gerekli tedbirleri aldıktan sonra, Rabbimizin takdirine rıza göstermeli, sıkıntı ve musibet zamanlarında Peygamber Efendimizin yaptığı gibi dua ve yakarışlarımızı arttırmalı, bu musibetin sona ermesi amacıyla her namazda kunut duası okunması tavsiyesinde bulunuyoruz. "(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=