Lütfen bekleyin..



Hak-İş: Sen sağlığını koru, emeğini biz koruruz

30 Nisan 2020, 17:24 - Okunma: 7958

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü temsili düzeyde katılımcıyla kutladı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle 1 Mayıs, bu yıl meydanlarda kutlanamayacak. Hak-İş Batman İl Başkanlığı, Valilik tarafından belirlenen Atatürk Parkı Meydanı’nda temsili düzeyde katılımcıyla bildiri okunarak talep ve öneriler dile getirildi.

Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, “Türkiye'nin bütün emekçileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, yaşlıları, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile kitlesel kutlama imkânı olmasa da, 1 Mayıs’ta, ekranlarda, illerin meydanlarında ve her yerdeyiz.” dedi

Söğüt, açıklamasının devamında, “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının milletimize ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Hak-İş olarak, bu 1 Mayıs’ta kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz. Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine hayır diyoruz. Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz. KİT Kurumlarında HBYS çalışanları yüzde 70 şartına takılanlara kadro istiyoruz. Bizler, güçlü, güzel yarınlar için, sağlığımız için, iş güvencemiz için, işimiz ve emeğimiz için, yüksek sesle haykırmak için meydanlardayız. Bu zor süreçte iş başında fedakârca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür etmek için buradayız. Emekçi kardeşlerimize ‘Sen sağlığını koru, emeğini biz koruruz’ diyoruz. Tüm emekçilerimizi güvende olmak için Hak-İş ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=