Lütfen bekleyin..



İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

23 Mayıs 2020, 17:02 - Okunma: 1355

​​Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan İTTİHADUL ULEMA, bayram günlerinin mutluluk ve neşe günleri olduğu belirtti.

İTTİHADUL ULEMA, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

"Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele. (Tevbe - 112)" ayeti kerimesi ile başlanılan mesajda şu ifadeler kullandı:

"Ramazan ayını oruç ve ibadetle geçirerek günahlarımızdan arınma imkanı tanıyan ve bizi mutluluk günleri olan bayrama ulaştıran Rabbimize hamd olsun.

Bayram günlerinde sevinmek, neşelenmek gerekir. Hazreti Ebu Bekir, kızı Âişe validemizin evine gidince, iki cariyenin tef çalıp oynadığını gördü. Ensar-ı kiramın kahramanlıklarını övüyor, destan söylüyorlardı. Hazreti Ebu Bekir, Resulullah’ın evinde böyle şey yapılmasının uygun olmayacağını bildirerek, onların susmalarını söyledi. Peygamber efendimiz, Hazreti Ebu Bekir’e, 'Onlara mani olma! Her kavmin bir bayramı vardır, bu da bizim bayramımızdır. Bayram, sevinç günleridir” buyurdu. (Buhari, i'deyn kitabı-952)"

"Yukarıdaki hadisede de anlatıldığı üzere bayram günleri mutluluk, sevinç ve neşe günleridir." Denilen mesajda, "Her ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve malum virüs salgını nedeniyle dünyanın her tarafında olduğu gibi tedbir gereği müslümanların büyük bölümü evlerine kapanmak zorunda kalmışsa da, bu durum evimizde İslam’ın büyük şiarlarından olan bayramın neşesini yaşamanın önünde engel görülmemelidir." ifadelerine yer verildi.

Bayram namazının evde eda edilebileceği hatırlatılan mesajda, "Çağımızın imkanlarından faydalanarak dost, akraba ve tanıdıklarımızı çeşitli iletişim araçlarıyla arayarak bayramlarını tebrik etmek ve bu atmosferden ziyadesiyle istifade etmek gerekir. Ayrıca birçok âlimin fetvasını verdiği, bizim de Fetva Kurulu aracalığıyla tarifini detaylarıyla açıkladığımız bayram namazı büyük bir heyecan ve mutlulukla evlerimizde eda edilmelidir.Çocuklarımıza bu havayı teneffüs ettirerek, erkenden kalkıp, temizlenmek, güzel kokular sürünmek suretiyle, 'Bu günümüzde yapacağımız ilk şey namaz kılmaktır' (Buhari) hadisinden yola çıkarak bayram namazımızı ailece kılmalı ve İslam ümmetine dua etmeliyiz."denildi.

Siyonist işgalcilerin ilhak ettiği Kudüs'ün özgürlüğü için dua edilmesi istenilen mesajda şu ifadeler kullanıldı. "Hiç bir zaman aklımızdan çıkmayan Aksa’mızın özgürlüğe kavuşmasını her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bu günlerde de unutmamalı, İslam ümmetinin kurtuluşunu dualarımızdan eksik bırakmamalıyız."

Mesajın sonunda, "Tüm bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramınızı tebrik eder, tüm İslam alemine ve siz değerli halkımıza huzur, mutluluk ve zafer getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bayramınız mübarek olsun." denildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=