Lütfen bekleyin..



Bayramlarda yapılan mezarlık ziyaretleri bu yıl gerçekleştirilemedi

24 Mayıs 2020, 16:31 - Okunma: 1290

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde Ramazan Bayramı boyunca geçerli olan sokağa çıkma yasağından dolayı Batman'da da cami, mezarlık ve şehrin en işlek cadde ve bulvarları sessizliğe büründü.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman’da da her yıl bayramlarda düzenli olarak bayram namazından sonra gerçekleştirilen kabristan ziyaretleri, bu yıl Covid-19 salgınından dolayı Ramazan Bayramı boyunca geçerli olan yasaktan dolayı yapılamıyor.

Her bayram Batmanlıların yoğun olarak kullandığı yerlerin başında gelen Cumhuriyet Meydanı, Turgut Özal Bulvarı, Cizre Bulvarı, Sanat Sokağı, Gülistan Caddesi gibi yerler tamamen boşaldı.

Bu bayramda, camilerde bayram namazını ihya edemeyen ve mezarlık ziyareti yapamayan vatandaşlar, bayramı evde aileleri ile beraber geçirdiler.

Bayramı ailesiyle birlikte evde geçiren vatandaş Mehmet Birtekin, “Allah’ a çok şükür bayramda evde ailemle beraber yemeğimizi yedik çayımızı içtik bekliyoruz. Dışarı çıkmıyoruz devletin uyguladığı kurallara uyuyoruz. Buradan herkesin bayramını kutluyorum.” dedi

Araç ve yaya kontrolü yapan güvenlik birimleri, yasak kapsamı dışında olanların geçişine izin verirken kapsam dışında olanları zaman zaman uyardığı görüldü. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=