Lütfen bekleyin..



550 gram doğan bebek hayata tutundu

02 Haziran 2020, 10:32 - Okunma: 15890

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 550 gram olarak dünyaya gelen ‘parmak bebek’ 120 günlük tedavisinin ardından 3 kilo ağırlığında taburcu oldu.

Batman'da yaşayan Aynur ve Ümit Yılmaz çiftinin bir süre önce Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ikiz bebekleri dünyaya geldi.

İkizlerden biri 400 gram, diğeri ise 550 gram olarak doğdu. 400 gram doğan bebek ancak 5 gün yaşayabildi. 550 gram doğan bebek ise hayata tutunmayı başardı.

550 gram doğan bebek Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesinde 4 ay kuvözde kaldı. Üç kilograma ulaşan bebek sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Bebeğini sağlıkla kucağına alan anne Aynur Yılmaz, “Bebeğimizin yaşaması bir mucizeydi ve o mucizeyi şu an sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Yenidoğan servisinde ona çok iyi baktılar, çok mutluyum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Bir kilonun altında dünyaya gelen bebeklerde yüksek ölüm oranı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Akıl, "Bebeğimizde ilk günlerde ciddi problemlerimiz oldu, ancak bunları ekibimizin gayretli çalışmasıyla aştık. Bebeğimizin engelsiz bir şekilde hayatta kalması bizi çok mutlu etti. Sağlıkla taburcu oldu." diye konuştu.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=