Lütfen bekleyin..



“Yolcu sınırlamasının kalkmasıyla ücretleri indireceğiz”

12 Haziran 2020, 13:31 - Okunma: 19140

Batman Belediyesi ilçe Otogarı, Batman-Diyarbakır Birlik Kooperatif Başkanı Mehmet Şerif Turan, “Yolcu sınırlamasının kalkmasıyla ücretleri indireceğiz” dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle yolcu taşıma kapasitesine getirilen sınırlamayla zor günler yaşayan taşımacı esnafı, maliyetlerle boğuşurken Batman-Diyarbakır arası sefer yapan minibüsler az yolcu nedeniyle sefer ücretini 18 liradan 25 liraya çıkardı.

Batman Belediyesi ilçe Otogarı, Batman-Diyarbakır Birlik Kooperatif Başkanı Mehmet Şerif Turan yolcu ücretleri hakkında bilgi verdi.

“25 lira yol ücretinin fazla olduğunun da farkındayız”

Pandemi sürecinin davam ettiğini ifade eden Turan, “Üç aya yakındır pandemi sürecinden dolayı hiç iş yapamadık. Halen 8 yolcu ile gidip geliyoruz. Esnafımız bu süreçte tümüyle zarar etmektedir. Yolcularımız mağdur olmasın diye 8 yolcu ile seferlerimizi yapmak zorunda kalıyoruz. Yol ücretinin 25 lira olmasından bizde üzgünüz ve fazla olduğunun da farkındayız. Fiyat yükseltmemizin sebebi 8 yolcu kısıtlaması nedeniyle araç ve yakıt masrafımızın karşılanması için geçici olarak alınan bir karar. Yolcu sayılarımız eskisi gibi koltuk sayısı seviyesine geldiği zaman fiyatlarımızı eskisi gibi 18 liraya indireceğiz.” diye belirtti.

“Batman’dan Gercüş, Kozluk ve Sason’a yolcu kısıtlama olmadığı gibi Batman-Diyarbakır hattında da yolcu kısıtlamasının olmamasını istiyoruz”

Normalleşme sürecinin kendilerini etkilemediğini belirten Turan, “Normalleşme sürecinde şehir içi dolmuşları için koltuk kısıtlaması kalktığı gibi Batman- Diyarbakır seferlerindeki yolcu kısıtlaması devam ediyor. Aileler için seyahat esnasında soyadları aynı olanlar bile oturma muafiyeti bize daha gelmedi. Batman valiliğine yolcu sayımızın artırılması ve kısıtlamalar için dilekçemizi verdik sonucu beklemekteyiz. Ayrıca örnek olarak Batman’dan Gercüş'e 100 kilometre, Kozluk 70 kilometre ve Sason bile şehir içi gibi sayılıp koltuk kısıtlaması yok. Diyarbakır- Batman arasında 100 kilometre. Sadece aradaki fark Batman-Diyarbakır şehirlerarası olarak geçtiği için yüzde elli kısıtlamaya takılıyoruz. Bir tane yolcu fazla alsak ceza alıyoruz. Bu nedenle sadece 8 yolcu ile araçlarım çıkış yapıyor. Yolcu sayımız 14'e bile alınırsa fiyatlarımızı geri çekeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu salgın hastalık biter ve her şey eskisi gibi olur diye Allah’a dua ediyoruz.” temennisinde bulundu.

“Dilekçemiz kabul edildiği gibi 25 lira olan fiyatı 18’e indireceğiz”

Araç masraflarını biler zor çıkarabildikleri belirten dolmuş şoförü Şahap Rüzgar, “Pandemi süreci başladığından beri üç aydır iş yapamaz hale geldik. Batman-Diyarbakır yolcu ücretinin 25 liraya çıkarılmasının sebebi dolmuşlarımıza sadece 8 yolcu almamızdan dolayıdır. 9 yolcu dahi alamıyoruz. Bir yolcu dahi fazla aldığımızda ceza kesebiliyorlar. Bize sefer başına kalan para 200 liradır bununla ev mi geçindirelim yoksa arabanın masrafını mı verelim. Bu şekilde bile bizi kurtarmıyor. Başkanımızın dediği gibi valiliğe dilekçemizi verdik. İnşallah dilekçemiz kabul edilirse özlemle beklediğimiz eski günlerimize geri döneriz. 16 yolcu olamasa bile biz 14 yolcuya razıyız yeter ki onaylanasın. Koltuk sayımız 16 değil 14 olarak onaylandığında, 25 lira olan ücretimizi eskisi gibi geri çekip 18 liraya yolcularımızı taşıyacağız inşallah.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=