Lütfen bekleyin..



​Batman’da Covid-19 önlemleri altında LGS heyecanı

20 Haziran 2020, 12:38 - Okunma: 18109

LGS öncesi Covid-19 pandemisine karşı okullarda dezenfekte işlemleri yapılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman’daki tüm okullarda tedbirler en üst düzeyde alındı.

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri altında gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Batman'da heyecanla başladı.

İçişleri Bakanlığından yayımlanan genelgeye göre, sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken, öğrenciler sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelip sınav saatini heyecanla bekledi. Kimi öğrenciler sınava yalnız gelirken kimi öğrenciler de aileleriyle birlikte sınava geldi.

LGS’nin birinci oturumu 09.30'da başlayıp 10.45'de bitti. İkinci oturumu ise 11.30'da başlayıp 12.50'de bitecek.

Sınav öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla; 20 Haziran günü 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

“Kahvaltı hazırladım heyecandan yiyemedi”

Virüsten dolayı iki aydan fazladır evden çıkmadıklarını ve virüs sürecinde çocuğunun LGS'ye hazırlanmasında elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade eden anne Tuba Demir, “Coronavirus’ten dolayı iki aydan fazladır evden çıkmıyoruz. Bu süre içerisinde kızımda derslerine çalıştı. Bu süreyi gerçekten de iyi değerlendirdi. Bu gün hazırlandığı LGS'ye beraber geldik. Sabah erken kalkıp kahvaltı hazırladım heyecandan yiyemedi, yolda bireyler aldık yine yemedi. Anne olarak çocuğuma karşı görevimi elimden geldiği kadarını yapmaya çalıştım bütçemin yettiği kadar kızıma testler aldım. İnşallah sınavı iyi geçer ve bütün çocuklara da başarılar diliyorum.” temennisinde bulundu.

“300 ile 350 puan bekliyorum”

Boş zamanlarını değerlendirmek için elinden geldiği kadar test çözdüğünü belirten öğrenci Enes Gültekin, “LGS için denemeler aldım test kitaplarını çözdüm EBA TV’den de derslerimi dinledim. Boş zamanlarımda kitap okudum. Sıkıldığım zaman bizim evin bahçesine çıkıyordum. Virüs nedeniyle hep evde olduğumuzdan boş zamanımı değerlendiriyordum. Evde çözüp bitirdiğim bir sürü deneme kitaplarım var. Bu sene zor geçse de elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Sınavdan en 300 ile 350 puan bekliyorum inşallah sınavım istediğim gibi çıkar. Allah herkesin yardımcısı oldun.” dedi

“LGS'ye çok iyi hazırlandım”

Sınav hazırlığı sürecinde ev işlerinde annesine yardım edemediğini ifade eden bir diğer öğrenci Damla İridil, “Virüsten dolayı dışarı bile çıkmadım. LGS'ye çok iyi hazırlandım. Bu süreçte anneme hiç yardım edemedim. Sınav için sürekli çalıştım. Emeğimin karşılığını alacağımı düşünüyorum. İnşallah güzel puan alırım çünkü bayağı çalıştım. Sınavımın iyi geçeceğini umuyorum.” diye konuştu.

“Öğretmenlerimiz Whatsapp’tan bize ders konularını atıyorlardı”

Virüs nedeniyle sınava internet üzerinden hazırlandığını söyleyen öğrenci Osman Yıldırım, “LGS'ye internet üzerinden Youtube ve Tongucakedemi videolarını seyrediyordum testler çözüyordum netlerim çıkıyordu. Virüs sürecinde öğretmenlerimiz Whatsapp’tan bize ders konularını atıyorlardı. Bizde sorularımızı çözüyorduk anlamadıklarımızı da soruyorduk.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=