Lütfen bekleyin..



Batmanlı hacı adayları, yıllarca bekledikleri hacca gidememenin burukluğunu yaşıyor

26 Haziran 2020, 15:41 - Okunma: 2998

Suud Krallığı’nın aldığı karara üzülen hacı adayları, hac ibadetini yerine getiremeyecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Suud Krallığı, yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle bu sene hac ibadeti için yurt dışından hiç kimseyi kabul etmeyeceğini duyurdu.

Hac ibadetini yerine getirmek için yıllarca bekleyen Batmanlı hacı adayları, Suud Krallığı’nın aldığı kararın ardından büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Suud Krallığı’nın aldığı karara üzülen hacı adayları, hac ibadetini yerine getiremeyecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

13 yıldır hacca gitmenin hasretini yaşadıklarını belirten İbrahim Gergin, “Her sene kura sonucu ismimiz çıkmayınca çok üzülüyorduk. Geçen sene eşimle umreye gittik. Umreden sonra hacca gitme isteği daha çok oldu. 13’üncü yılımızda ismimiz kurada çıkınca çok sevindik. Bu hastalık ta çıkınca Allah Teâlâ bu sene de bize hacca gitmeyi nasip etmedi. Allah Teâlâ bütün İslam ümmetine rahmetiyle muamele etsin ve bu hastalığın İslam âleminin içinden kısa sürede bitirmesini diliyorum.” dedi.

Batmanlı hacı adayları, yıllarca bekledikleri hacca gidememenin burukluğunu yaşıyor

"Kutsal topraklara gitme aşkı gönlümde büyüdü"

13 yıl boyunca hacca gitmek için beklediklerini, başvuruları çıkmayınca geçen sene umreye gittiklerini dile getiren Mecbure Gergin, “13 yıldır Hac başvurumuz çıkmayınca geçen sene umreye gittik. Umrede o mübarek toprakları görünce kutsal toprakların aşkı gönlümde daha da büyüdü. Umreden bir yıl sonra kurada ismimiz çıkınca çok sevinmiştik, kutsal topraklara bir daha gitmenin heyecanı vardı içimde. Bu salgın hastalık çıkınca Allah nasip etmedi bize. Allah Teâlâ kendi katından İslam ümmetine şifa versin. Kâbe kapılarını Müslümanlara açsın, bize ailemize ve bütün İslam âlemine o kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin inşallah.” diye konuştu.

Batmanlı hacı adayları, yıllarca bekledikleri hacca gidememenin burukluğunu yaşıyor

“Hacca gidip Kâbe’de tavaf etmeyi çok istiyoruz”

10 yıldır kurada ismi çıkacak diye heyecanla beklediğini, bu sene isminin çıktığını ancak pandemi nedeniyle hacca gidemeyeceğini dile getiren Şükrü Cengiz ise şunları söyledi:

“Kâbe’ye gitmek için ismimi yazdıralı 10 yıl oldu. Her sene kura çekimlerinde heyecanla ismimin çıkmasını bekliyordum, çıkmayınca da çok üzülüyordum. Bu sene çekilen kurada ismimin çıkması beni çok sevindirmişti. Hacca gitmeyi çok istiyordum. Salgın hastalık Covi-19 nedeniyle gidemedik. Suudi Arabistan’ın hacılar için aldıkları kararı duyunca çok üzüldük. Allah’ın izniyle gelecek sene bu hastalık biterse ve Allah’ta nasip ederse hacca gidip Kâbe’de tavaf etmeyi çok istiyoruz.”

Batmanlı hacı adayları, yıllarca bekledikleri hacca gidememenin burukluğunu yaşıyor

“Hacca gitmek nasip olmayınca çok üzüldük”

Suud Krallığı'nın, Covid-19 nedeniyle bu sene hac ibadeti için yurt dışından hiç kimseyi kabul etmeyeceği açıklamasına çok üzüldüklerini vurgulayan Hediye Cengiz, “10 yıldır hacca gitmek için kurada ismimizin çıkmasını bekliyoruz. Bu sene ismimiz kurada çıkınca çok sevinmiştik. Haber verdiler salgın hastalığından dolayı gidemeyebilirsiniz diye, bu sene gitmeyi çok istiyorduk. Hacca gitmek nasip olmayınca çok üzüldük. İnsanlar git gide yaşlanıyor ve zamanla ayaklar, eller tutmuyor. Bu sene iyiyiz ama gelecek seneye ne olur Allah bilir. Bu durumdan dolayı çok üzüntülüyüz. Kutsal toraklara gitmeyi çok istiyorduk. Allah’ın izniyle bu hastalık biter ve seneye hacca eşimle beraber gideriz inşallah.” dedi.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=