Lütfen bekleyin..



Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

27 Haziran 2020, 18:13 - Okunma: 19758

Coronavirus önlemleri altında başlayan YKS maratonunda, adaylar sınavda ter dökerken, öğrenci velileri ise manevi destek vermek üzere okul dışında Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarının başarısı için dua etti.

 

Pandemi sürecinde birçok sorun ve zahmete katlanarak sınava hazırlanan öğrenciler, emeklerinin karşılığını almak üzere sınavda ter dökerken, aileler de dışarda heyecanla çocuklarını bekledi.

Öğrenciler ile birlikte bu zorlu maratonda emek sarf eden veliler yapılan çalışmaların bereketlenmesi için sınava girilen okul çevresinde tüm öğrenciler için Kur'an-ı Kerim okuyarak destek olmaya çalıştılar.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

Okul kapısında çocuklarını bekleyen aileler ve sınavdan çıkan öğrenciler, YKS ile ilgili duygularını dile getirdi.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

"Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın"

Sınava giren bütün öğrencilere başarılar dileyen Baba İbrahim Yıldırım, "Okul kapısı önünde kızımın sınavının bitmesini bekliyorum. Sınava giren bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Yarın da yine burada bulunacağız inşallah. Kızım Coronavirus nedeni ile çok çalışamadı ama elinden geleni yaptı inşallah başarılı olacaktır. Kızımın hedefi Tıp'ı kazanmak. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın." diye konuştu.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

"Evde elinden geleni yapıyordu ama yeterli değildi"

En büyük varlıklarının çocukları olduğunu belirten Baba İlhami İnci, "Çocuklarımız için yapamayacağımız bir şey yoktur. Bu sınavda hiç kimsenin emeği boşa gitmesin inşallah. Hepsine de başarılar diliyorum. Şu anda oğlumu bekliyorum. Bu sene Coronavirus'ten dolayı dershaneler kapandığı için fazla çalışamadı. Evde elinden geleni yapıyordu ama yeterli değildi. Coronavirus hastalığı bir yıl daha sürebilir. Sınav bir kere ertelendi zaten, bir daha ertelenmemesi iyi oldu. Bence sınav zamanında yapıldı. Her şeyin hayırlısı Allah Teâlâ'dandır." dedi

"Yapabildiğim soruları yaptım, yapamadıklarımı boş bıraktım"

Sınav sorularının çalışan biri için çok zor olmadığını söyleyen Gülcan Baş, "Sınav soruları çok zor değildi. Tabi çalışan için basitti. Ben spor alanında çalıştığım için fazla ders çalışamadım. Virüsten dolayı son 2-3 ayda ders çalışabildim. Yapabildiğim soruları yaptım, yapamadıklarımı boş bıraktım." dedi.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

"Çalışan biri için sorular çok kolaydı"

Sınav esnasında rahatsızlandığı için erken çıkak zorunda kaldığını belirten Erkan Atılgan, "Sınav soruları aslında çok da zor değildi. Çalışan biri için sorular çok kolaydı. Sınav esnasında mide bulantısı rahatsızlığı geçirdiğim için sınavdan erken çıkmak zorunda kaldım. Şu anda moralim çok bozuk. Çünkü yaklaşık 40 soru boş kaldı. Rahatsızlığımdan dolayı değerlendiremedim. Galiba seneye kaldı." dedi.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

"Coronavirus'ten dolayı okullar erken kapandı, derslerde konu kaybımız oldu"

Soruların biraz zor olduğunu söyleyen Yusuf Sencar, "Coronavirus'ten dolayı okullar erken kapandığından derslerde konu kaybımız oldu. Kendi adıma söylüyorum, sınav soruları çok zor geldi. Elimden geldikçe Edebiyat ile Matematiği çözdüm, Fen Bilimlerini boş bırakmak zorunda kaldım. Hedefim İstanbul Ticaret Bölümü'nü kazanmaktır." dedi.

Batman'da YKS'ye giren adaylara aileleri dualarla destek oldu

"Bu sene çalışamadığım için sınavım kötü geçti"

Sınavının genel olarak kötü geçtiğini ifade eden Furkan Sal, "Sorular ortalama olarak iyiydi. Fazla zor değildi. 4-5 tane basit soru vardı. Bu sene pek çalışmadığımdan genel olarak sınavım kötü geçti. Bu sene olmadı ama seneye iyi hazırlanacağım inşallah." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=