Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi öğrenci alımına rekor sayıda başvuru

02 Eylül 2020, 11:40 - Okunma: 5354

Batman Üniversitesine 214 kontenjanlı öğrenci alımı için 60 ilden 14 binin üzerinde başvuru yapıldı.

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bölümü için açılan 214’lük kontenjana 14 binin üzerinde başvuru yapıldı. 

İnternet üzerinden başvuru yapılan Batman Üniversitesi BESYO bölümüne, 17-22 Ağustos’tan bu yana toplam 14 bin 31 öğrenci müracaat etti.

Başvuruların bin 618’i beden eğitimi ve spor öğretmenliği, 4 bin 949’u antrenörlük eğitimi, 4 bin 21’i spor yöneticiliği (normal öğrenim) ve 3 bin 443 spor yöneticiliği (ikinci öğrenim) olmak üzere toplam 14 bin 31 başvuru yapıldı.

Batman Üniversitesi BESYO Müdürü Öğretim Üyesi Doktor Nuri Muhammed Çelik, yaptığı açıklamada, lisans ve yüksek lisans seviyesinde yaklaşık bine yakın öğrencileriyle eğitime devam ettiklerini söyledi.

''Yaklaşık 60 ilden 14 bin başvuru aldık''

Bu yıl yaklaşık 60 ilden 14 binin üzerinde rekor bir başvuru aldıklarını vurgulayan Çelik, “Bu yıl, pandemi krizinden dolayı özel yetenek uygulama sınavlarımızı yapamadık. Geçen yıl yüz yüze yaptığımız sınavda 4 bin kişi ile yine Türkiye rekoru kırmış ve ciddi bir başvuru almıştık. Bu yıl internet üzerinden başvurularımızı aldık. Bununda etkisiyle 14 bin başvuru rekoru kırdık. Bu başvuruları da Batman ilimizin imkânları ve üniversitemizin akademik ve idari anlamda başarısının üst düzeyde olmasına bağlıyoruz. Buraya gelen tüm öğrencilerimizin iyi bir eğitim aldığını ve burada mutlu olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu nedenle çok ciddi anlamda yaklaşık 60 ilden 14 bin başvuru aldık. Bu yıl engelli ve millilerimiz dâhil olmak üzere 4 bölümümüz için 214 tane öğrenci alacağız.” dedi.

Batman Üniversitesi öğrenci alımına rekor sayıda başvuru

''İlimizi daha iyi temsil etmek adına böyle bir uygulamaya başvurduk''

Spor lisesi ve milli sporcular için yüzde 25’lik bir kontenjan ayırdıklarını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Bu yıl yaptığımız bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. TYT ve ortaöğretim başarı puanı ile öğrenci aldık. Sportif altyapıya sahip öğrencilerimizi okula kazandırabilmek adına spor lisesi mezunu olan öğrencilerimiz için yüzde 25 ve milli sporcularımız için de yüzde 25'lik bir kontenjan ayırdık. Okulumuza hem akademik anlamda başarılı öğrencileri kazandırmak hem de bunun yanı sıra sportif anlamda sportif alt yapısı ve özgeçmişi olan öğrencilerimizi alarak hem akademik hem de sportif anlamda Batman Üniversitemizi hem de Batman ilimizi daha iyi temsil etmek adına böyle bir uygulamaya başvurduk.”

“Her öğrencinin buraya gelmek istediği bir üniversite haline geldik”

Yapılan başvuru sayısının üniversitelerine değer kattığını ifade eden Çelik, “Ülkemizde 70'in üstünde beden eğitimi ve spor yüksekokulu var ve birçok üniversitemiz var. Bu üniversiteler arasında bizim ciddi anlamda başvuru alıyor olmamız hem şehrimize hem de üniversitemize değer katmaktadır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tüm Türkiye'den talep alan ve tüm öğrencilerin buraya gelmek istediği bir üniversite ve bölüm haline geldik. Umuyorum ki gelecek yıllarda daha iyi imkânlarla daha fazla öğrencimizin okulumuzda eğitim almalarını sağlarız.” diye konuştu.

Batman Üniversitesi öğrenci alımına rekor sayıda başvuru

''Batman üniversitesinin imkânlarının iyi olduğunu düşündüm''

Antrenörlük bölümünü kazanan öğrenci Sedef Nur Uluçam ise duygularını şöyle dile getirdi: “Batman Spor Lisesi mezunuyum, 255 puanla Batman Üniversitesine başvurdum. Antrenörlük bölümünü kazandım. 14 binin üzerinde başvuru olduğu için kazanmamın zor olduğunu düşünüyordum ama sonuç olarak kazandım ve mutluyum. Batman Üniversitesinin imkânlarının iyi olduğunu düşündüğüm için kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Judo branşıyla gelecekte antrenör olmayı planlıyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=