Lütfen bekleyin..



Batman’da geçim kaynağı olan bademin hasadına başlandı

15 Eylül 2020, 11:27 - Okunma: 655

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bademleriyle meşhur ve ismini badem çiçeklerinden alan Çiçekli (Şiferê) köyünde badem hasadına başlandı.

Her sene ağustos ayının ortalarında başlayan badem hasadı, Batmanlılar tarafından eylülde de devam ettiriliyor.

Topladıkları bademleri tüccarlara sattıklarını ifade eden Çiçekli köyü sakinlerinden Mahmut Gündüz, “Her sene ağustos ayında badem toplamaya başlıyoruz. Köyümüzün bademleri meşhurdur. Badem ağaçlarının altına çadır brandalarımızı serdikten sonra uzun sopalarla bademleri ağaçlardan döküyoruz. Bademlerimizi ağaçlardan topladıktan sonra temizleyip çuvallara koyduktan sonra at ve eşeklerimize yükleyip eve götürüyoruz. Kendi evimize bir miktar badem ayırdıktan sonra gerisini köye gelen tüccarlara satıyoruz.” dedi.

Bu yıl badem veriminden memnun kaldıklarını vurgulayan bir diğer köy sakini Zekeriya Kaya, “Burası Çiçekli (Şiferê) köyü, badem toplama zamanı olduğu için bademlerimizi topluyoruz. Köyümüz ismini badem ağacından almıştır. Bahar ayında badem ağaçları çiçek açtığı için Çiçekli köyü ismini aldı. Bademlerimizi şu anda ağaçlardan topukluyoruz, ev için belli bir miktar ayırdıktan sonra geri kalanını tüccarlara satıyoruz. Bu yıl badem veriminden memnunuz. Bu sene bademin fiyatları acılı olanı toptan kilosunu 5 lira, tatlı olanı da 8 ila 10 lira arasında köye gelen tüccarlara satıyoruz. Acı bademler şifa niyetine ilaç olarak kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=