Lütfen bekleyin..



Kanser hastasından hastalara çağrı: Tedaviyi eksiksiz yerine getirin

05 Ekim 2020, 11:24 - Okunma: 6327

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kemoterapi Merkezinden hizmet alan hastaların tedavileri pandemi süreci içerisinde de devam ediyor.

120 hastanın tedavi aldığı kemoterapi merkezi 20 yatak kapasiteyle bölge illere de hizmet verdiği belirtildi.

Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün sorumluluğunda tedavi alan hastalardan Ubeydullah Bozkur, pandemi sürecinde de hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürmeleri gerektiği söyledi.

Kemoterapi tedavisi alan 63 yaşındaki Ubeydullah Bozkur, "7 yıldır mide kanseri tedavisi görüyorum, bunun son 5 yılını Batman Bölge Devlet Hastanesinde devam etmekteyim. Tetkik ve tedavilerimiz aynı gün içinde tamamlanmaktadır. Bu düzen özellikle il dışından gelen hastalar için büyük kolaylık sağlıyor. Siirt, Bitlis, Mardin, Şırnak ve daha birçok ilden gelen hasta arkadaşlarımız var. Aile gibi olduk. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Üç haftada bir kemoterapi alıyorum. Pandemi döneminde de tedavim aksamadan devam ediyor.” dedi.

Kanser hastalarına çağrıda bulunan Bozkur, “Buradan kanser tedavisi gören hastalara şunu söylemek istiyorum, lütfen doktorlarının verdiği tedavileri eksiksiz yerine getirsinler. Maske takmaya özen göstersinler. Toplu taşıma araçlarından mümkünse uzak dursunlar. Sosyal mesafe bizler için iki kat daha önem taşımaktadır. İyi bir uyku ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemimizi güçlü tutabiliriz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=