Lütfen bekleyin..



Grip aşısı talebi karşılar mı?

05 Ekim 2020, 15:20 - Okunma: 6926

Kış aylarına yaklaşılmasıyla birlikte vatandaşlar grip aşısına yoğun ilgi gösterirken eczacılar, aşının henüz Türkiye’ye giriş yapmadığını belirttiler.

Ekim ayının sonu veya kasım ayının başında grip aşısının Türkiye’ye gelmesini beklediklerini ifade eden Batman'daki eczacılar, yoğun talep nedeniyle bu sene grip aşısında büyük bir sıkıntının olabileceği öngörüsünde bulundu.

Grip aşısının Coronavirus’e karşı koruyucu etkisinin olduğunun belirtilmesi üzerine talep patlaması yaşandığını belirten eczacı Ekrem Demir, buna rağmen aşının yeterli sayıda gelmeyeceğini söyledi.

“Her gün günlerce insan aşı sormakta”

Vatandaşların her gün eczaneleri ziyaret edip grip aşısını sorduğunu ifade eden Demir, “Pandemi nedeniyle bu sene grip aşısına aşırı bir talep bulunmaktadır. Bunun sebebi de Bilim Kurulu üyelerimizin grip aşısının koruyucu özelliğinin olduğunu ve vatandaşlara yapmaları tavsiyesinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Ancak henüz grip aşısı Türkiye’ye giriş yapmadı. Her yıl yaklaşık bir eczaneye 40-50 aşı gelmekteydi ama bu sene sadece bize 500 aşı başvurusu oldu. Her gün günlerce insan aşı sormaktadır. Ekim ayının sonu veya kasım ayının başında grip aşısının gelmesi bekleniyor. Ama maalesef yine yeterli sayıda gelmeyecek.” dedi.

Grip aşısı talebi karşılar mı?

“Talep çok fazla”

Bu yıl aşıya yoğun bir talebin olduğunu aktaran Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen sene bir buçuk milyon aşı Türkiye’ye gelmişti, bu yılda bir buçuk milyon aşı Türkiye’ye giriş yapacak ancak bu yıl talep çok fazla. Bu yüzden grip aşılarında bir sıkıntı yaşanacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlara girip aşısını merak ediyor. Grip aşısının henüz gelmediğini, geldiği zaman kendilerine haber vereceğimizi söylüyoruz. Kimileri de isim ve telefonlarını yazdırıyorlar. Yeterli sayıda aşı gelirse şayet bütün vatandaşlarımıza sunacağız.”

Grip aşısı talebi karşılar mı?

“Geçen sene bu kadar talep yoktu”

Vatandaşların grip aşısı talebine karşılık veremediklerini vurgulayan bir diğer eczacı Cuma Tola, “Vatandaşların grip aşısına yoğun bir talebi var. Bu talebe şu anda cevap veremiyoruz. Yetkililer aşının ayın 15’inden sonra geleceğini söylüyorlar, hâlâ gelmedi. Geçen seneye oranla çok daha fazla talep var. O talep için de inşallah gelir ve vatandaşın talebini en kısa sürede karşılamış oluruz. Şu an pandemiden dolayı aşıya yoğun bir talep oldu. Geçen sene bu kadar talep yoktu. Vatandaşlar aşı için isimlerini yazdırıyorlar. Aşı gelirse işlerini göreceğiz. Aşının fiyatı belli değil ama muhtemelen 75 lira civarındadır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=