Lütfen bekleyin..



İŞKUR: İşsizlikle mücadelenin en temel sorunu mesleksizlik

20 Ekim 2020, 15:29 - Okunma: 5239

Batman Çalışma ve İş Kurumu, Beşiri Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması amacıyla 5 meslek, 75 kişiye meslek edindirme kursu başlatıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Ülkemizde işsizlikle mücadelenin en temel sorunu mesleksizliktir. Bir taraftan işverenlerimiz kalifiye eleman arayışındayken diğer taraftan binlerce gencimiz ne yazık ki işsiz konumdadır. İŞKUR olarak temel görevimiz iş arama sürecinde vatandaşlarımıza yardımcı olmanın yanında, kişilerin meslek edinmelerini sağlayarak iş bulmalarını kolaylaştırmaktır.” dedi.

Kursa katılmak isteyenlerin başvuru yapabileceklerini ifade eden Eviz, “Beşiri Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenleyeceğimiz 5 meslek edindirme kursuna 230 bin lira bütçe ayırarak gençlerimizin meslek edinmelerine katkı sağlamış olacağız. Kadın terzisi, ev tekstili ürünleri hazırlama elemanı, aşçı, giysi tadilatçısı, yöresel bez dokumacısı mesleklerinde açacağımız 5 kursa katılmak isteyen gençlerimiz İŞKUR adresinden veya Alo 170 aracılığı ile başvuru yapabilirler.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=