Lütfen bekleyin..



Batman İŞKUR İl Müdürlüğünden engellilere proje çağrısı

03 Aralık 2020, 13:05 - Okunma: 3314

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik 2021 yılı birinci dönem hibe proje başvurularının 18 Aralık tarihine kadar yapılabileceği bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.” dedi.

Son başvuru tarihinin 18 Aralık olduğunu aktaran Eviz, “Başvurular 18 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek olup proje sunmak isteyenlerin www.iskur.gov.tr adresindeki ‘Duyurular’ bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak il müdürlüğümüze belirtilen tarihe kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

2020’de 21 projenin onay aldığını anımsatan Eviz, “Engelli ve eski hükümlülere yönelik yılda iki defa proje başvurusu alınmaktadır. 2020 Yılında başvuru yapan 21 projemiz onaylanarak hayata geçmiştir. Kendi işini kurmak isteyen ve en az yüzde 40 oranında engelli raporu olan kişilere, 5 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 15 bin TL işletme gideri desteği (su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri), 45 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 65 bin TL, eski hükümlülere yönelik ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar destek verilmektedir. 2020 yılında onaylanan 21 projeye bir milyon 365 bin TL kaynak sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Eviz şunları kaydetti: “Engellilerin kendi işlerini kurma desteğine ilave olarak herhangi bir mesleği olmayan ve yüzde 40 üzeri raporu olan vatandaşlarımızın meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde meslek edindirme kursları düzenlemekteyiz. 2020 yılında 28 meslekte bir milyon 265 bin TL kaynak ile 154 engelli kardeşimize meslek kazandırdık.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=