Lütfen bekleyin..



Batman’a gönderilen 2 bin 600 tablet öğrencilere teslim ediliyor

22 Aralık 2020, 18:06 - Okunma: 6261

Millî Eğitim Bakanlığınca uzaktan eğitim sürecinde internet ve tablet ihtiyacı olan öğrenciler için Batman’a gönderilen 2 bin 600 tabletin öğrencilere teslim edilmek üzere okul müdürlerine teslim edildiği bildirildi.

Teslim edilen tabletlerin içinde öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB'a kadar kotalı internet paketinin de yer alacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan çocuklar için tablet bilgisayarın tamamını, resmî veriler doğrultusunda oluşturulan Bakanlığın belirlediği dağıtım stratejisi doğrultusunda öncelik sırasına göre öğrencilere teslim edeceklerini söyledi.

Kurtaran, “Uzaktan eğitimin tüm güçlüklerine karşın bu dönemde her bir çocuğumuza ulaşmak için tüm öğretmenlerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösterdiğimizin bilinmesini isterim. Bu kapsamda, öğrencilerimizin tablet bilgisayar talebi için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını; ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmî veriler üzerinden Bakanlıkça yapılan puanlama doğrultusunda hazırlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Kurtaran, ayrıca internet erişimi ve tableti olmayan öğrenciler için ilde 4ü mobil olmak üzere toplam 150 noktada EBA destek noktalarının aktif olarak hizmete sunulduğunu aktardı.

Kurtaran, öğrencilerin EBA destek noktalarından 13.00-16.00 saatleri dışında da yararlanabilmeleri için öğrencilerin okullarından alacakları EBA Destek Noktasından Yararlanma Kartı ile yararlanabileceklerini belirtti.

Kurtaran, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimizce hazırlanan 1-12’nci sınıf seviyelerindeki kazanımları içeren videolara Batmanilmem YouTube kanalı üzerinden ulaşabilirler. Bakanlığımızca hazırlanan 5, 6, 7, 8’inci Sınıf Beceri Temelli Çalışma Kitapları ile 9, 10, 11, 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik tekrar testleri de internet erişimi olmayan ve tableti bulunmayan öğrencilerimize dağıtılacaktır. Belediye ve Özel İdarenin imkânlarıyla basımı yapılacak olan 5, 6, 7, 8’inci sınıf çalışma kitapları da kırsal kesimdeki tüm öğrencilerimizle merkezdeki gereksinim duyan öğrencilerimize dağıtılacaktır.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=