Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığından Peygamber Sevdalıları Derneğine ziyaret

04 Ocak 2021, 11:12 - Okunma: 2918

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’ temasıyla her yıl düzenlenen Siyer Yarışması münasebetiyle Batman Peygamber Sevdalıları Derneğini ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ile derneğin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, çalışmalarıyla ilgili dernek yetkililerinden bilgi aldı.

Durmaz ve beraberindeki heyet ardından 14 Şubat'ta pandemi nedeniyle online olarak düzenlenecek ödüllü Siyer Yarışması'na katılmak üzere kayıtlarını yaptılar.

“Siyer Yarışmasının ulvi bir amaç ve gayesi vardır”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Durmaz, “Peygamber Sevdalıları Vakfı, ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’ temasıyla her yıl düzenlediği Siyer Yarışması’nı bu yılda düzenlemektedir. Bizlerde HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak her sene olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Derneğini ziyaret ettik. Siyer Yarışması ile Peygamberimizin ahlakının toplumda bilinmesi ve o güzel ahlakın toplum tarafından tatbik edilmesi hedeflenmektedir. Bu da ulvi bir amaç ve gayedir. Bu çalışmalarından ötürü bizler de Peygamber Sevdalılarına başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar yeniden özüne dönmeli”

Günümüzde insanlığın birçok sorun yaşadığına dikkat çeken Durmaz, “Toplum Peygamber Efendimizin mesajından uzaklaşmış durumdadır. Bundan dolayı da toplumda yozlaşmalar ve kargaşalar çoğalmıştır. Bu sorunların çözümü için toplumun yeniden Peygamberin nebevi mesajına dönmesi gerekmektedir. Bizlerde bu manada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İslam dünyası büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Tüm bunların çözümü de Müslümanların yeniden özüne dönüp Peygamber ahlakıyla hayatlarını sürdürmekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

“O güzel ahlakını örnek almalıyız”

Konuşmasının sonunda Durmaz, şunları söyledi: “Bizler de bugün gelip Siyer Yarışması’na başvurumuzu yaptık. İnşallah sınava da gireceğiz. Buradan tüm halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum: Peygamber Sevdalılarının ‘Onu Oku Onu Yaşa’ temasıyla düzenlemiş olduğu Siyer Yarışması’na katılımı sağlayalım. Çevremizdeki insanlarında sınava katılmaları için yardımcı ve aracı olalım. Bu hayırlı işte bizimde bir katkımız olsun. İnşallah toplum olarak Peygamber Efendimizin o güzel ahlakını örnek almış oluruz.”

“Kayıtlar devam ediyor”

Ziyarette çalışmaları hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi aktaran Peygamber Sevdalıları Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, yarışmayla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Aydın, “HÜDA PAR camiasına yaptıkları ziyaretten ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Peygamber Sevdalıları olarak pandemiden dolayı Siyer Yarışmasını online olarak düzenleyeceğiz. Şu anda 60 bine yakın kaydımız var ve kayıtlarımız da devam etmektedir.” Şekkinde konuştu.

Kayıtların 7 Şubat tarihine kadar devam ettiğini söyleyen Aydın, “Kayıtlarımız internet üzerinden https://peygambersevdalilari.com/ adresinden yapılıyor. Yarışma online olduğu için kitaplarımız da online üzerinden indirilip, okuyabilir hatta dinleyebilirler. Özellikle bizim gayemiz katılımcıların Peygamberimizin hayatını okumalarını ve ona göre kendi hayatlarına yön vermelerini sağlamaktır. En büyük örnek, en büyük aile reisi, en büyük komutan ve en büyük eğitimci olan Peygamberimizin hayatını iyicene okumamız gerekmektedir.” dedi.(İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=