Lütfen bekleyin..



Batman'da iki aile arasındaki husumet sona erdi

15 Ocak 2021, 15:37 - Okunma: 1617

Geçmişe dayalı arazi anlaşmazlığı sebebiyle Çiftçi ve Bademci aileleri arasında başlayan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.

Arabkent Medresesinde organize edilen barış töreninde dualar edildi, Çiftçi ve Bademci aileleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştı.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, törende yaptığı konuşmada, husumetli iki ailenin barışması için toplandıklarını söyledi.

Söz konusu davaların sona ermesi için herkese görev düştüğünü belirten Özdemir, “Bu davaları inşallah bölgemizden silip, kaldıracağız. Hep birlikte, gençlerimizi ve çocuklarımızı kurtarma kararlılığındayız. Biz İslamiyet'te bunu biliyoruz, 'Birinin işlediği suçtan, günahından ve kabahatinden dolayı, kardeşi veya yakını mesul tutulamaz.' Barış olmadığı zaman suçsuz, günahsız olan bir başkasının belki hayatlarının veya yuvaların dağılmasına neden olacak ama bizler mümin, Müslüman ve aklıselim büyük bir toplum olarak bunun önüne geçmemiz lazım. Barışmaya ikna olan taraflara, gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür ediyorum. Allah barışınızı daim eylesin ve bir daha bu tür kötü olayları göstermesin."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=