Lütfen bekleyin..



Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Velioğlu şehadetinin 21'inci yılında rahmetle anılıyor

17 Ocak 2021, 08:17 - Okunma: 2569

Ömrünü İslami hizmetlere adayan Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu, şehadetinin 21’inci yılında rahmet ve minnetle yâd ediliyor.

Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu, 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz'da bulunduğu eve yönelik baskında şehid edilmesinin yıldönümünde, sevenleri tarafından bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediliyor.

Tek gayesi İslam’a hizmet olan ve ömrünü bu uğurda harcayarak hayatı boyunca mücadele eden Velioğlu, Hizbullah Cemaati'ni kurduğu 1979 yılından şehid olduğu 2000 yılına kadar İslami çalışmalarını sürdürdü.

İslami hizmetlere adadığı 48 yıllık hayatının son 22 yılını İslami bir cemaat inşa etmekle geçiren Hüseyin Velioğlu’nun şehadeti, özellikle İslam düşmanlarına karşı verdiği mücadele sayesinde İslami kimliklerini muhafaza eden bölge halkı için büyük bir kayıp olarak görüldü.

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz'da bulunduğu eve düzenlenen baskında şehid edilen Hüseyin Velioğlu’nun yakın arkadaşları İLKHA’ya konuşarak onu; İslam'ı ve Müslümanların istikbalini dert edinen, bunun için gece gündüz demeden çalışan, muttaki, hayâlı, ahlaklı, cesur biri olarak tanımlamışlardı.

Hayatını İslam davasına adayan, gece-gündüz demeden davası uğruna çalışan Velioğlu'nun İslam uğruna büyük sorumluluklar yüklendiğini de belirten yakın arkadaşları, onun, ümmeti birleştirme ve vahdeti sağlamaya yönelik çabalarına da dikkat çekmişlerdi.

Hüseyin Velioğlu kimdir?

Hacı Osman ve Fatma çiftinin 11 çocuğundan biri olan Hüseyin Velioğlu, resmi kayıtlara göre, 1 Ocak 1952 yılında Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Bağözü (Xiro) köyünde dünyaya gözlerini açtı.

Batman ve çevresinde kalabalık bir topluluğa sahip olan Habizbini aşiretine mensup olan ve İslami hassasiyete sahip bir anne ve babanın çocuğu olan Velioğlu, daha küçük yaşlardan itibaren İslami bir karakter edindi. 6-7 yaşlarında iken köy imamının yanında Kur'an-ı Kerim dersi alan Velioğlu, köylerinde okul olmadığı için orada kaldıkları süre içerisinde okula gidemedi.

Velioğlu, 9 yaşına geldiğinde ailesi Batman'a yerleşti. İlkokulu Batman Devrim (şimdiki ismi Mehmet Akif Ersoy) İlkokulunda, ortaokulu Batman Site Ortaokulunda (Bu okul sonradan Batman Petrol Ortaokulu adını almıştır), liseyi Mardin Yatılı Lisesinde okuyup ardından üniversiteye başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdikten sonra resmi bir görev almadı ve Batman'a yerleşip, orada İslami faaliyetlere başladı.

Hüseyin Velioğlu daha üniversite öğrencisiyken 18 Mayıs 1978 tarihinde evlenmiş, bu evliliği 20 Kasım 1978 itibariyle resmi kayıtlara geçmiştir. Evlilik hayatı boyunca 7 erkek ve 4 kız olmak üzere toplam 11 çocuğu olmuştur.

1979 yılında beraberindeki arkadaşlarıyla Batman'da Hizbullah Cemaati'ni kuran Velioğlu, tebliğ ve irşad çalışmalarına başladı. Bununla beraber, henüz okula devam ettiği için Ankara'dan ilişkisini kesmeden Batman'a sık aralıklarla gidip arkadaşlarıyla ilişkilerini canlı tuttu.

1999 yılında İstanbul'a yerleşen Hüseyin Velioğlu, bir yıl sonra, 17 Ocak 2000 tarihinde Beykoz'daki Kavacık Mühendis Sokak'ta bulunduğu evi ablukaya alınarak saatlerce uzun namlulu silahlarla taranması sonucu şehid edildi.

Hayatını insanlığın ihyası için adayan Velioğlu, yaptığı İslami çalışmalarla on binlerce gencin hayatına olumlu katkı sunmuştu. Uzun yıllar büyük ehemmiyetle yürüttüğü çalışmalar sonrası İstanbul'a yerleşen Velioğlu, çok defa karanlık odakların hedefi olmuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=