Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman’ın sorunlarını Vali Hulusi Şahin’le görüştü

03 Ağustos 2021, 11:40 - Okunma: 682

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Serkan Ramanlı, Batman’ın sorunlarını, halkın şikayetlerini ve taleplerini Vali Hulusi Şahin ile görüştü.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Ramanlı, beraberinde İl Başkanı Davut Şahin ile Vali Hulusi Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette HÜDA PAR heyeti, Kozluk ilçesine bağlı köylerin su sıkıntısı, bariyersiz ve tehlike oluşturan köy yolları, altyapı çalışmalarından kaynaklanan sıkıntılar, yüksek kira artışı ve havai fişeklerin neden olduğu rahatsızlıklar ile ilgili konuları dile getirdi ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştı.

“Köylülerin susuz bırakılması kabul edilemez”

Batman il merkezi ve ilçelerinde yaşanan sorunların konuşulduğu ziyaretten sonra açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, “Batman’ın bazı önemli meselelerini görüşmek üzere Sayın Valimizi ziyaret ettik. Ziyaretimize Genel İdare Kurulu Üyemiz Serkan Ramanlı da iştirak etti. Vali Bey’le görüştüğümüz hususların başında, Kozluk ilçemizin köylerinin elektrik borçları yüzünden sularının kesilmesi meselesi vardı. Gerçekten bu yaz mevsiminde halkın elektriklerinin kesilerek temiz sudan mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil. Konu ne olursa olsun köylerin suyunu sağlayan elektriklerinin kesilmesi olmaması gereken bir durumdur. Bu olayı Genel Merkez düzeyinde takip ediyoruz.” dedi.

HÜDA PAR Batman’ın sorunlarını Vali Hulusi Şahin’le görüştü

“Köy yolu genişletilmeli”

Sason ilçesine bağlı Gürgenli (Keçıreng) köyünde 10 Martta öğrenci taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu iki kişinin vefat ettiği 22 kişinin de yaralandığı kazayı anımsatan Şahin şöyle devam etti:

“Diğer bu husus ise Sason ilçemizin Gürgenli köyünün yol sorunudur. Daha önce Sayın Valimizle görüşmüş, sıkıntılı yerlere bariyerlerin çekilmesi sözünü almıştık. Kendileri Sason Kaymakamlığına bu konuda talimat vermiştir. Köylülerden bize gelen ikinci talep ise köy yollarının biraz daha genişletilmesi talebiydi. Bunu da Sayın Valimizle paylaştık. Sayın Valimizden bu konuyla da ilgilenmesini bekliyoruz.”

“Çalışmalar bitirilip halkın sıkıntısı giderilmeli”

Kentin en büyük sorunlarından bir tanesinin de altyapı çalışmalarının oluşturduğu sıkıntılar olduğunu vurgulayan Şahin, “Batman merkezde altyapı çalışmalarından kaynaklanan ciddi sorunlar var. Bunu Sayın Valimizle paylaştık. Bu çalışmalar bitene kadar gerekirse 24 saat vardiyalı şekilde çalışma yürütülmeli ki, halk yaşadığı sıkıntılardan kurtulsun. Bu konuda halkımızın taleplerini Vali Bey’e sunduk. Kendileri de çalışmaların erken bitirilmesi noktasında müteahhitlere talimat verdiğini belirttiler.” ifadelerini kullandı.

“Kayapınar beldesindeki aile hekimliği ve PTT acentesini görüştük”

Açıklamasının devamında Şahin, “Gercüş ilçemizin Kayapınar beldesinde iki sorun vardı, bunları görüştük. Bunlardan bir tanesi, aile hekimliğinin sağlık merkezine dönüştürülmesi talebiydi. Vali Bey bunu değerlendirmeye alacaklarını, mümkünse bunu sağlayacaklarını söyledi. Orada daha önce hizmet veren PTT acentesi vardı. Acente kâr elde edemediği için kapatılmış. Bunun tekrar açılıp belde halkının hizmetine sunulmasını talep ettik.” diye konuştu.

“Mülk sahiplerini duyarlı davranmaya çağırıyoruz”

Vali Hulusi Şahin ile Batman’daki yüksek kira artışını da görüştüklerini dile getiren Şahin, “Görüşmemizde kentimizin yüksek kira artışını da dile getirdik. Bu anlamda bize ciddi şikayetler geliyor. Vali Bey yüksek kiraların önüne geçmek için yeni imar alanları açtıklarını belirttiler. Bu konuda ev sahipleri halkı düşünmesi gerekir. Kiralar makul seviyede tutulmalıdır. İmar alanları açılmasına rağmen kiraların bu kadar yüksek oluşu halkın kendi kendini cezalandırması anlamına geliyor. Bu konuda mülk sahiplerini biraz daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.” dedi.

“Havai fişeklerin patlatılması halkı rahatsız ediyor”

Son olarak çevreyi ciddi anlamda rahatsız eden havai fişek patlatılması konusuna da değinen Şahin, şunları söyledi:

“Kentimizde gece geç saatlere kadar havai fişeklerin patlatılması hususunu da dile getirdik. Gece geç saatlerde havai fişeklerin patlatılmasından dolayı halk çok rahatsız oluyor. Düğün sahipleri elbette sevincini yaşayacak ama çevreyi de düşünmeleri lazım. Bu konuda bir duyarlılık geliştirilmelidir. Daha farklı konuları da Sayın Valimizle görüştük. Vali Bey’de bu konulara gerçekten duyarlılık gösteriyor. Konuştuğumuz birçok hususun kendilerinin de gündeminde olduğunu, bunları takip ettiğini beyan ettiler. Elimizden geldiğince halkımızın yaşadığı sorunları ilgili yerlere iletmeye çalışıyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=