Lütfen bekleyin..



Covid-19 ikinci el kıyafetlerin satışlarını da etkiledi

23 Ağustos 2021, 15:21 - Okunma: 2466

Batman’da ikinci el kıyafet satarak geçimini sağlayan İbrahim Bayram (26), Covid-19 salgınından kendilerinin de olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Batman merkez Çarşı Mahallesi 8’inci cadde üzerinde ikinci el elbise ve ayakkabı satışı yapan Bayram, Coranavirus sürecinde ikinci el satışlarının ciddi düştüğünü belirtti.

15 yıldır babasının ikinci el kıyafet sattığını, sağlık nedenlerinden dolayı bir yıldır iş yerine kendisinin baktığını ifade eden Bayram, maddi durumu düşük insanlara hitap ettiklerini söyledi.

Müşterilerinin genel olarak inşaat işçileri, hurdacılık yapanlar ve maddi durumu düşük olanlardan oluştuğunu dile getiren Bayram, iş yerlerinde ikinci el temiz ve az kullanılmış elbise ve ayakkabıları uygun fiyata alıp sattıklarını kaydetti.

Covid-19 ikinci el kıyafetlerin satışlarını da etkiledi

“Her çeşit elbise mevcut”

Erkek giyimde her türlü kıyafeti sattıklarını belirten İbrahim Bayram, “15 yıldır babam ikinci el elbise ve ayakkabı satışı yapıyor. Babam yaşlandığı için bir yıldır işlere ben bakıyorum. İkinci el kıyafeti özellikle inşaat işçileri, hurdacılık yapan ve durumu düşük olan vatandaşlar alıyor. İş yerinde kullanmak için dışarda normal mağazalarda 100 liranın aşağısında pantolon yok. Burada ise 15-20 liraya pantolon bulabilirsiniz. Burada sadece pantolon değil ikinci el temiz gömlek, tişört, ayakkabı, yazlık kışlık elbiseler bulunmakta ve çok uygun fiyata satıyoruz.” dedi.

Covid-19 ikinci el kıyafetlerin satışlarını da etkiledi

“Salgın işlerimizi çok kötü etkiledi”

Durumu düşük olan insanların gündelik elbiselerini almak için iş yerlerine geldiğini söyleyen Bayram, “Diğer mağazalarda elbise ve ayakkabı alamayacak olanlar buraya geliyorlar. Pandemi bizi de çok etkiledi. Salgından önce satışlarımız çok iyiydi. Piyasada iş durumu zaten düşüktü, salgın ile birlikte işler tamamen bitti. Salgında birçok iş yeri kapandı. İş bulmakta zorluk çeken, durumu düşük insanlar daha çok etkilediği için işlerimiz de bu minvalde düştü. Şayet iş olsa ve işçiler çalışsaydı bir parça elbise alan 3-4 parça elbise alırdı.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 ikinci el kıyafetlerin satışlarını da etkiledi

“Kıyafetlerimizi uygun fiyata satıyoruz”

Uygun fiyata aldıkları kıyafetleri yine uygun fiyata sattıklarını belirten Bayram, “İkinci el elbise ve ayakkabıları bize genelde apartman kapıcıları getiriyor. Bina sakinleri giymedikleri veya kendilerine küçük gelen kıyafetleri onlara veriyor, onlarda kendilerine uymayanları bize getiriyor. Bizde uygun fiyata alıp uygun fiyata satıyoruz.” dedi.

Elbise almaya gelen hurdacı Ramazan Levent ise şunları söyledi: “Akşama kadar hurda işinin içindeyim, aylık kazancım 2 bin 500 civarındadır. Fakirlikten bu iş yerinde elbise alıyoruz. Diğer yerler bize pahalı geldiği için oralara gitmiyoruz. Geçim çok zorlaşmış. Diğer mağazalarda bir pantolon fiyatına ben burada 3 pantolon alabiliyorum. 30 liraya 2 pantolon aldım. Bana bir yıl yeter.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=