Lütfen bekleyin..



Seyahat acenteleri ve tur rehberlerinden Hasankeyf’te daha fazla zaman geçirmeleri istendi

26 Ağustos 2021, 16:29 - Okunma: 4543

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk başkanlığında seyahat acenteleri ve tur rehberleri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakam Öztürk, bir otelin toplantı salonunda Artuklu Üniversitesi ve DİKA işbirliği ile yürütülen TRC 3. Bölgesi İnanç Turizm Rotası Oluşturma Fizibilite Projesi kapsamında, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen seyahat acenteleri ve tur rehberleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, ilçede yapılan ve yapılmakta olan projeler video slayt yöntemi ile izleyicilere sunuldu. Ardından Hasankeyf turizmi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Öztürk, “Turizme çok büyük önem veriyoruz. İlçemiz Hasankeyf’in sahip olduğu tarihi ve kültürel güzellikleri ülkemize en iyi şekilde tanıtmak için acentelerden ve rehberlerimizden ilçemizde daha fazla zaman geçirmelerini, tarihi ve antik kentimiz Hasankeyf’i tur planlarına dâhil etmelerini, tekne turları, kale bölgesi, müze gibi kültürel mekânları ziyaret etmelerini, yeme içme tesislerinden faydalanmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrası ilçeye gelen seyahat acenteleri ve tur rehberleri, ilçenin tarihi yerlerini ziyaret edip tekne turu yaptı.

Toplantıya, Kaymakam Şenol Öztürk, Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, seyahat acenteleri ve tur rehberleri katıldı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=