Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı

28 Eylül 2021, 15:09 - Okunma: 1633

Ortak çalışmaları geliştirmek ve desteklemek amacıyla imzalanan protokol kapsamında öğretim üyelerinin ortak araştırma yapmaları konusunda iş birliği yapılmasına karar verildi.

Batman Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile iş birliği protokolü imzaladı. İmza törenine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran katıldı.

Protokolle birlikte iki üniversite arasında ortak projelerin ortaya çıkması adına belirlenecek olan zaman dilimlerinde ve her iki kurumun araştırmacılarının örtüştüğü önceden belirlenen tematik alanlarda dönüşümlü olarak Batman Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde öğretim üyelerinin/araştırmacıların çalışmalarını sunacağı ve fikir paylaşımlarında bulunacağı BTÜ-İYTE Bilimsel İş Birliği Günleri düzenlenmesi konularında ortak karara varıldı.

Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yaptıkları protokolün Batman Üniversitesine sunacağı katkıları anlattı.

Ulusal ve uluslararası kurumlara ortak projeler sunulması ve ortak bilimsel etkinliklerin (kongre, çalıştay, sertifikalı eğitim vb.) düzenlenmesine yönelik hedeflerin de yer aldığı protokolün pek çok alanda iş birliği imkânı sunduğunu belirten Rektör Demir sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Bu protokol ile birlikte doktora programlarında da önemli iş birliklerimiz olacak. İngilizce eğitimi ile ilgili olarak planladığımız çalışmalarımızı da protokol kapsamına aldık. Araştırma altyapısı ve projeler alanının yanı sıra doktora sonrası araştırmacı pozisyonlarının verilmesine yönelik de fikirlerimizi bu protokol ile birlikte imza altına almış olduk. Amacımız her alanda hep daha iyiye ulaşmak. Bu nedenle planladığımız her işin ilgilisine ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Kalitenin var olduğu ve nitelikleri arttıran her iş bizim önceliğimizdir.  Bu vesile ile protokolün her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=