Lütfen bekleyin..



Batman İl Müftüsü Erhan: Camiler ilim ve irfan mekânlarıdır

01 Ekim 2021, 13:40 - Okunma: 781

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 1-7 Ekim arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Müftü Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının cami ve mescitlere olan ilgiyi artırmak, zihinlere mabet fikrini yerleştirmek maksadıyla, 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutladığını anımsattı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının "Vefa" olarak belirlendiğini belirten Erhan, camilerin müminlerin günde beş vakit ziyaret edip orada hayat buldukları mekânlar olduklarını söyledi.

Camilerin, ibadet yerleri olmanın yanında, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan mekânları olduğuna işaret eden Erhan, okunan hutbeler, yapılan vaaz ve nasihatler ile her yaştan insana dini bilgiler öğretildiğini, kalplere Allah ve peygamber sevgisinin yerleştirildiğini ifade etti.

Camilerin, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin çocuk, genç ve yaşlıyı aynı safta buluşturan ve tevhid inancı etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesini sağlayan kutsal mekânlar olduğunu vurgulayan Erhan şunları söyledi:

“Cami ve Kur’an kurslarımızda görev yapan din görevlilerimiz, kutsal bir görev ifa etmektedirler. Din hizmetlerinin yanında sosyal hayatın her safhasında halkımızın hizmetinde bulunmaktadırlar. Dolayısıyla din görevlilerimiz toplumda saygın bir yere sahiptirler. Bu vesileyle; Cami ve Din Görevlileri Haftası ve bu haftada yapılacak faaliyetlerin tüm İslam âleminin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine, sağlık ve sıhhatine katkı sağlamasını, temenni ediyor; değerli din görevlilerini fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=