Lütfen bekleyin..



İluh Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı

03 Ekim 2021, 13:04 - Okunma: 3942

Batman eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yeni ismiyle İluh Devlet Hastanesi, bakım ve onarım çalışmalarının ardından hizmete açıldı.

17 branşta hasta kabulünün yapıldığı sağlık tesisinde; 17 uzman, 21 pratisyen hekim ve 165 sağlık çalışanının görev yaptığı belirtildi.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, bakıma alınan İluh Devlet Hastanesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Pamukçu, yaptığı açıklamada, "Bir süre önce İluh Devlet Hastanesine dönüştürülen ve hemen arkasından bakım onarım çalışmalarına başlamış olduğumuz sağlık tesisi hasta kabulüne başlamıştır. Sağlık tesisimizde; dahiliye, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, dermatoloji, kardiyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, anestezi, radyoloji, göz hastalıkları, psikiyatri, çocuk psikiyatri poliklinikleri ile birlikte evde sağlık hizmetleri, diyetisyen polikliniği, çocuk gelişimi uzmanı, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı alanlarında hizmet verilecektir." dedi.

"Acilde kırmızı, sarı ve yeşil alanlarımız ile tüm yaş gruplarına hizmet vermekle beraber laboratuvar, ameliyathane, yoğun bakım, röntgen, kan alma, ultrason, NST, EKG, EFOR testi birimlerimiz hizmete uygun olarak dizayn edildi." diyen Pamukçu, şöyle devam etti:

"Hastanemizde dahiliye, çocuk, cerrahi ve doğum servisi olmak üzere dört aktif servisimiz bulunmaktadır. Sağlık tesisimizde 70 servis yatağımız mevcut olup bunlardan 12 adet yoğun bakım yatağımız bulunmaktadır. Pandemide en etkili yöntem olan aşı için Sinovac ve Biontech poliklinikleri oluşturulmuş olup PCR numuneleri için de 4 PCR numune kabulü hizmeti verilmektedir. Ayrıca yakın bir zamanda hastanemize Bilgisayarlı Tomografi ve Laporoskopi cihazı gelecek olup hastanenin dış cephesinin boyanması çalışmaları da tamamlanacaktır." (İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=