Lütfen bekleyin..



Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: Bağış adı altında para alınması yasaktır

03 Ekim 2021, 14:35 - Okunma: 1851

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2021-2022 yılı eğitim-öğretim döneminde okullardaki eksiklik ve sorunlarla ilgili sorulara cevap verdi.

Basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, salgın sonrası ilk defa yüz yüze eğitime başlayan ildeki okullarla ilgili çalışma, proje ve sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında velilere seslenen Kurtaran, özellikle hijyen, mesafe ve temizlik konusunda öğretmenlere, okul yönetimlerine yardımcı olmalarını, bu konuda öğrencileri bilinçlendirmelerini istedi.

Bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin okula uyum konusunda sorun yaşayabileceklerini vurgulayan Kurtaran, uyum sağlama konusunda veli-eğitimci iş birliğinin önemine temas etti.

Basın mensuplarının okullardaki sorunlarla ilgili gündeme getirdikleri konular hakkında açıklamalarda bulunan Kurtaran, "Pandemiden ötürü bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesi için Bakanlığımızın, Batman Valiliğinin ve ilgili diğer kurumların da yardımıyla ciddi çalışmalar içerisinde bulunuyoruz." dedi.

Dışardan kaynak kitapların aldırtıldığı, bağış adı altında para toplandığı, okul servisleri konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı, onarılan okulların bitirilememesinden ötürü öğrencilerin mağdur olduğu, temizlik ve güvenlik personelinin yetersizliğinden ötürü çocukların temiz olmayan ortamlarda eğitim gördüğü gibi velilerden gelen şikâyetler hakkında konuşan Kurtaran, bu sıkıntılardan haberdar olduklarını, çözüm için gayret sarf ettiklerini belirti.

"Kaynak kitapların aldırılması bakanlık tarafından yasaklanmıştır"

Ders kitaplarının dışında bakanlıktan yüklü miktarda yardımcı kaynak kitapların gönderildiğini vurgulayan Kurtaran, "Ders kitapları dışında Bakanlığımız birçok yardımcı kaynak kitap gönderiyor. Bunların dışında başka herhangi yabancı bir kaynak kitaba ihtiyaç yok. Yabancı kaynakların tavsiye edilmesi olayı münferit hadiselerdir. Biz bunun takipçisiyiz. Kesinlikle başka yardımcı kaynak kitaplarının tavsiye edilmesi bakanlık tarafından yasaklanmıştır. Aynı şekilde velilerden bağış adı altında para alınması da yasaktır." ifadelerini kullandı.

Yetersiz temizlik personelinin alındığı şikâyetlerine cevap veren Kurtaran, aynı durumun tüm Türkiye'de geçerli olduğunu, bu yıl kendilerine sınırlı sayıda personel verildiğini söyledi.

Sıkıntının farkında olduklarını ifade eden Kurtaran, valiliğin desteği ile bu sıkıntıyı da giderme yolunda çalışmalarının olduğuna vurgu yaptı. 

"Onarılan okulların bitimi hızlandırılacak"

Batman'da bazı okul binalarının deprem şartlarına uygun olmadığı için tadilata alındığını, tadilat sürecinin uzamasından ötürü bazı mağduriyetlerin yaşandığını belirten Kurtaran, "Tadilatta olan okullarımızın bu ay sonuna doğru bitirilmesini amaçlıyoruz." dedi.

"Okul servislerinde yaşanan sorunu belediye takip ediyor"

Vatandaşların okul servisleriyle ilgili yaşadıkları sorunlara da değinen Kurtaran, "Bir buçuk yıllık aradan sonra işbaşı yapan okul servislerinin ilk günlerde sıkıntıya yol açtığı duyumu bize ulaştı. Bu bizimle alakalı bir durum değil. Biliyorsunuz okul servisleri özel firmalara ait. Bunun denetimini belediye yapıyor. Ancak bu sıkıntının büyük ölçüde giderildiği söyleniyor. Velilerimizin bu sorunların takipçisi olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜBİTAK Batman'a 50 bin kitap gönderecek"

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: Bağış adı altında para alınması yasaktır

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran

Konuşmasının sonunda bu ayın son haftasında düzenlenecek kitap fuarına da değinen Kurtaran, "Kitap konusu çok önemli. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2016'dan bu yana okul kütüphanelerine ve çocuklarımıza 400 bin civarında kitap dağıttık. Batman, bölgemizde en çok kitabın okunduğu ve TÜBİTAK yarışmalarında ilk sıralarda yer alan illerden biridir. Bildiğiniz gibi TÜBİTAK Batman ilinin yarışmalardaki başarışlarından dolayı kendi yayınlarından 50 bin kitap gönderecek. Böylece okullarımıza dağıtılan kitap sayısı daha da artmış olacak. Lütfen kitap okuma konusuna çok önem verelim. Kitap okuma çok önemsediğimiz bir konu. Çocuklarımıza mutlaka kitap okutulmalı ve bunu önemsemeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=