Lütfen bekleyin..



Kuyumcular: Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz

14 Ekim 2021, 09:50 - Okunma: 2127

Son günlerde tekrar yükselişe geçen altın fiyatlarını değerlendiren kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişte dünya piyasasının ve doların da etkisinin olduğunu belirtti.

Uzun bir aranın ardından altın fiyatları bir kez daha yükselişe geçti. Yükselen altın fiyatlarını değerlendiren Batman’daki kuyumcular, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının daha da artacağı öngörüsünde bulundu.

Aylar sonra altın fiyatlarının tekrar artmaya başladığını ifade eden kuyumcular, bu durumun hem kendilerini hem de vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Altın fiyatlarının düşük olmasının piyasa için çok faydasının olduğunu, halkın altın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşıladığını dile getiren kuyumcular, fiyatların tekrar yükselmesiyle satışlarının durma noktasına geldiğini kaydetti.

Kuyumcular: Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz

“Uzun süre düğünler yapılamıyordu”

Salgınla birlikte altın fiyatlarının bayağı arttığını vurgulayan kuyumcu esnafı Şehmus Taşan, “Pandemi nedeniyle altın fiyatları bayağı yükselmişti. Pandemi nedeniyle uzun bir süre düğünler yapılamıyordu. Altın fiyatları bir süre inişe geçti. Daha sonra bir süre altın fiyatlarında iniş çıkışlar yaşandı. Şu an altın fiyatı geçen seneye göre henüz yükselmedi. Geçen sene has altının gramı 540 liraya kadar çıkmıştı, sonra 450 liraya kadar indi.” diye konuştu.

Kuyumcular: Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz

Şehmus Taşan

“Satışlarımız durdu”

Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçtiğine dikkat çeken Taşan, şöyle devam etti: “Altın fiyatları düşünce çok faydasını görüyorduk. Düğün için ihtiyacı olanlar altın aldılar. Şu an tekrar yükseldiği için satışlarımız durdu. Altındaki bu artışın dolardaki artıştan ve dünya piyasasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Vatandaş bu yükselişten çok şikâyetçi ama altın fiyatlarının daha da artacağını tahmin ediyoruz.”

Kuyumcular: Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz

Kudbettin Turan

“Ne olacağını kestiremiyoruz”

Altın fiyatlarının yükselmesinin herkesi etkilediğini kaydeden bir diğer kuyumcu esnafı Kutbettin Turan ise şunları söyledi:

“Altın fiyatları şu anda tekrar yükselişe geçti. Başta kuyumcu esnafı gibi bütün esnaflar bu durumdan etkileniyor. Şu anda çeyrek altının fiyatı 850 lirayı geçtiği için müşterilerimizde alamıyor. 3 aydır altın fiyatları bir seviyede durmuştu, tekrar yükselişe geçti. Pandemiden önce altında bir seviye vardı. Aşağı yukarı biraz inip çıkıyordu, normal seyrinde devam ediyordu ama şu anda altın fiyatları çok yükseldiği gibi günlük değiştiği için ne olacağını kestiremiyoruz.”

“Eskisi gibi altın alan yok”

Altın fiyatlarının daha da yükseleceği öngörüsünde bulunan Turan, “Eskisi gibi yatırım için altın alan yok. Böyle devam ederse altın fiyatları yükselecek.” ifadesini kullandı.

Kuyumcular: Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz

Şehmus Kaplan

Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, altın fiyatlarının yükselmesinin dolardan kaynaklandığını, vatandaşların altın alıp bozmada şu anda tedirgin olduğunu ifade etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=