Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde öğretmenliğe dair söyleşi düzenlendi

24 Kasım 2021, 16:55 - Okunma: 2399

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde “Batman Üniversitesi Söyleşileri” kapsamında “Emekli Akademisyenlerimizle Öğretmenliğe Dair Söyleşi” düzenlendi.

Batman Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yılmaz, Emekli Öğretim Görevlisi Ekrem Kaya ve Emekli Öğretim Görevlisi Cemil Manap’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Söyleşileri kapsamında birçok söyleşi düzenlediklerini ancak düzenlenen bu söyleşinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Eğitim-öğretim kurumlarının her kademesinde görev yapmış bir akademisyen olarak öğretmenlik mesleğine saygı duyduklarını söyleyen Rektör Demir, üniversite olarak her zaman öğrenerek ve öğreterek daha ileriye gideceklerini ve daha büyük çalışmalar yapacaklarını kaydetti.  

Konuşmasına 1980’li yılların başına kadar öğretmen yetiştiren kurumların işleyiş şeklini anlatarak başlayan Prof. Dr. Ali Yılmaz, bu sayede geçmişte ve günümüzde öğretmen yetiştirme anlayışının daha iyi anlaşılacağını dile getirdi.

Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Yılmaz, eğitime her zaman önem verilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Emekli Öğretim Görevlisi Ekrem Kaya, Batman Üniversitesinin kurulduğu tarihten itibaren ihtisaslaşması için yürüttükleri çalışmaları anlatarak konuşmasına başladı.

Üniversitede otuz yıl görev yaptığını ve bu süre içinde çeşitli atölyeler ve laboratuvar kurduklarını belirten Kaya, eğitim-öğretimin devamlılığı için yapılan tüm çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin hayatın her aşamasında ve her alanında gerekli olduğunu vurgulayan Kaya, bu konuda öğretmenlere büyük işler düştüğünü, öğretmenlerin verdikleri iyi eğitimle rol model olmalarının sonucunda toplumun gelişebileceğini sözlerine ekledi.

Öğretim Görevlisi Cemil Manap, öğretmenlik hayatı boyunca öğretimin her kademesinde görev yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Manap, kendisi için kutsal olan üç mesleğin öğretmenlik, doktorluk ve din adamlığı olduğunun altını çizdi. Bu üç meslek grubunun fikirleriyle ve uygulamalarıyla insan hayatını büyük ölçüde etkilediğini de anlatan Manap, bundan dolayı topluma iyi örnek olmaları gerektiğini vurguladı.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=