Lütfen bekleyin..



Batman Medya Mensupları Cemiyeti kuruldu

22 Ocak 2018, 14:33 - Okunma: 14185

Medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek amacıyla Batman Medya Mensupları Cemiyeti kuruldu.

Batman'da basın alanında faaliyetlerde bulunmak üzere kısa adı BAMMED olan Batman Medya Mensupları Cemiyeti kuruldu. 

Cemiyetin amacı hakkında bilgi veren BAMMED Kurucu Başkanı Fuat Üzümcü, amaçlarının özelde basın mensupları genelde medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek olduğunu söyledi. 

Üzümcü, "Batman hızla büyüyen, gelişen bir şehir, bu gelişme ile beraber sorunlar, sıkıntılar yani haber değeri taşıyan olaylar da bu gelişmeler karşısında yerel basının önemi de bir o kadar artmaktadır. Gazete, dergi, televizyon, radyo ve ajans gibi yazılı, işitsel ve görsel medya alanlarında görev yapan Batmanlı basın mensubu kardeşlerimizle bir araya gelerek, yerel basının daha güçlü bir şekilde haber yapması için ihtiyaç duyulan bir basın derneğini kurma kararı aldık. Kurmuş olduğumuz bu derneğin ismi 'Batman Medya Mensupları Derneği' kısa adı BAMMED'dir. Fuat Üzümcü başkanlığında kurulan derneğin yönetim kurulu Salih Özcan, M. Fatih Akgül, Murat Fırat, Sadullah Aydın, M. Sait Çelik ve Ahmet Salim Çakar isimli üyelerden oluşmaktadır." dedi.

Cemiyeti kurmadaki amaçlarının gazetecilik mesleğinin geleneklerini ve ahlaki ilkelerini korumak olduğunu söyleyen Üzümcü, "Herkesin bilgi edinme, halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, düşüncelerini ifade edebilme ve basın özgürlüğünü savunmak temel hedeflerimiz arasında olacaktır. Basın mensupları ve medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek yine ilkelerimizden biridir. Güzel Batman'ımızın her türlü sorununu ve bu sorunlar karşısında üretilebilecek çözüm önerilerini gündeme getirmek, tartışmak, yerel yönetimle halk arasında köprü işlevi görmek, halkın gözü, kulağı, dili olduğu kadar sorunların çözümü noktasında yerel yönetim ile diyalog içinde olup Batman'ın gelişimine katkıda bulunmak amacındayız." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarını BAMMED çatısı altında birleşerek dayanışmalarını güçlendirmeye davet eden Üzümcü, temennilerinin Batman Medya Mensupları Cemiyetinin Batman halkına hayırlar getirmesi olduğunu kaydetti. (İLKHA)   

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması


Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=