Lütfen bekleyin..



​İHL öğrencilerinden “TÜBİTAK Bilim Fuarı”

26 Nisan 2018, 14:47 - Okunma: 66993

​Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” açıldı.

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” açıldı.

Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fuarda sergilenen projeler, öğrenci velileri ve öğretmenlere tanıtıldı. Projeleri yakından inceleyen, projeler hakkında öğrencilerden bilgi alan veliler ve öğretmenler, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Düzenlenen bilim fuarı hakkında açıklamalarda bulunan proje yürütücüsü olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni İbrahim Halil Mustafaoğlu, öğrenciler tarafından 28 projenin sunumunu yaptıklarını söyledi.

Mustafaoğlu, “Projemiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı destekleme fonuyla yapılıyor. Okulumuzda 28 tane projenin sunumu gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz merak ettikleri, nasıl olduğunu görmek istedikleri deney, araştırma bazındaki çalışmalarını sergiliyorlar. Projede özellikle kız imam hatip lisesi olarak biz hem imam hatip ruhuna uygun hem de bilimsel projelerin gerçekleşmesine ağırlık verdik.” diye konuştu.

"İmam hatip okulları bilimsel çalışmalara ağırlık veriyor"

İmam Hatip okullarının bilimsel çalışmalara ağırlık verdiğini aktaran Mustafaoğlu, “Projemizde 50 tane öğrenci ve 5 tane danışman öğretmen bulunuyor. Projede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu yer alıyor. İmam hatip okulları son dönemde bilimsel çalışmalara ağırlık veriyor. İmam hatip okullarındaki öğrenciler sadece İslami ilimler değil, bilimsel çalışmalarda da ilerde olmanın önemini kavratmak için topluma da bunu yaymayı sağlamak amacıyla bu yapılıyor. Özellikle İslami muhafazakâr kesimin projelerde yer almasını istiyoruz. Bilimsel kısımlarda ilahiyat veya imam hatip neslinin neler ortaya çıkarabileceğini göstermek için bu çalışmamızı yaptık.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!


Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

Hızlı trenlere yapay zeka geliyor!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=