Lütfen bekleyin..



TESSEP’ten burka ve peçeyi yasaklayan Danimarka’ya tepki

15 Ağustos 2018, 12:47 - Okunma: 94949

TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusal alanda burka ve peçeyi yasaklayan "Örtünme Yasası"na tepki gösterdi.

TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da yürürlüğe giren ve kamusal alanda burka ve peçeyi yasaklayan "Örtünme Yasası"na tepki gösterdi.

Avrupa’da yaygınlaştırılan İslam düşmanlığı ve son zamanlarda Danimarka’da tesettür düşmanlığı her gün daha da tırmandırılıyor. Avrupalı bazı aşırı kimselerin çarşı, pazar, cadde ve sokaklarda Müslüman tesettürlü kadınlara saldırmasına kadar varmış durumda.

Avrupa’nın bilinçli olarak İslam düşmanlığını tırmandırması ve bunu Müslüman kadının tesettürü üzerinden yapması ise büyük tepki topluyor.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka tepki çeken bir karar alarak kamusal alanda burka ve peçeyi yasakladı.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği, yazılı basın açıklaması yaparak karara büyük tepki gösterdi. Danimarka’nın çıkardığı kanunla ifade ve inanç özgürlüğünü ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, hedef alınan sadece peçe değil İslam kültürü ve algısı olduğu ifade edildi.

TESSEP açıklamasında, "Bilindiği üzere Danimarka'da geçtiğimiz günlerde, insan hakları ve özgürlükleri ihlal edilerek, peçeli kadınlara yönelik bir kanun çıkartıldı. Bu kanunla beraber peçeli kadınlara para ve hapis cezası getirildi. Çıkartılan bu ve benzeri kanunlar İslam’a olan kin ve öfkenin bir başka boyutudur. Müslümanların inançlarını tatbik etmelerine yönelik kısıtlamanın farklı bir ayağıdır." denildi.

"Hedef alınan sadece peçe değil İslam kültürü ve algısıdır"

Batının İslam’a karşı duyarsız kalmakla beraber Müslümanların insani haklarını da ellerinden almaya çalıştığı belirtilen açıklamada, "Kişisel haklara yapılan bu müdahaleler aynı zamanda peçeli kadınların güvenliğini tehlikeye atıyor. İfade ve inanç özgürlüğü ihlal ediliyor. Böylelikle yaşadıkları toplumunda onlara karşı yapılan saldırgan davranışları meşru kılıyor. Bu yasalar her ne sebeple yapılıyorsa yapılsın hiçbir haklı zemini yoktur. Hedef alınan sadece peçe değil İslam kültürü ve algısıdır. Her platformda çok kültürlülükten dem vuran Avrupa, İslam kültürü ve yansımalarına karşı ise düşmanca davranıyor, izole etmeye çalışıyor ve Müslümanlar toplumdan dışlanıp ayrıştırılmaya, ötekileştirilmeye ve damgalanmaya çalışılıyor." ifadelerine yer verildi.

"Çağrımız, İslami varlıklarını koruyup sonuna kadar direnmeleridir"

İslam ve Müslümanlara karşı çıkarılan kanunların ırkçı bağnazlıkların ürünü olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu duygularla yapılan müdahaleler inançların sınırları ihlal edilerek uygulanıyor. Ancak bilinmelidir ki İslam’ın büyüklüğü, kusursuzluğu, köklü kültürü ve ahlakı karşısında bu bağnazlıklar varlık gösteremeyecek ve Allah’ın izni ile yok olup gideceklerdir. TESSEP olarak bütün Müslümanlara çağrımız; kararlı durmaları, İslami varlıklarını koruyup devamı için aktif ve ilkeli sorumluluklarla sonuna kadar direnmeleridir." vurgusu yapıldı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..
Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Cemaat-i İslami Liderlerinden M..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=