Lütfen bekleyin..



Belçika'da katledilen Salih Kaya köyünde defnedildi

22 Mayıs 2016, 23:55 - Okunma: 102906

PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözyaşları içerisinde defnedildi.

Belçika’nın Charleroi kentinde PKK’liler tarafından şehid edilen Mehmet Salih Kaya, Mardin’in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) Köyü'nde gözyaşları içerisinde defnedildi.

Belçika’dan İstanbul’a ve oradan da Batman Havalimanına uçakla getirilen Mehmet Salih Kaya’nın cenazesi yakınları tarafından  alınarak konvoy halinde Mardin’in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) köyüne getirildi. PKK’lilerce katledilen Mehmet Salih Kaya’nın cenazesine, babası Abdurrahman Kaya, anne Delal Kaya, ailesi, yakınları, köylüler ve merhumun sevenleri katıldı.

Kaya, sevenleri tarafından gözyaşları içerisinde salâvatlar getirilerek, köy mezarlığında defnedildi.

Mezarlık üzerinde bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, Mehmet Salih Kaya’nın kimseye zararının dokunmadığını belirterek, “Mehmet Salih Kaya kardeşimiz iman ehli olduğu için ve dinine sahip çıktığı için şehit edildi. Herkes bir gün ölecek. Kâfirler de, zalimler de, herkes bir gün ölecektir. Ya bu kabrimiz amelimize göre cennet bahçesi olur, ya da cehennem çukurundan bir çukur olacaktır. Herkes bu çukura girecektir. Herkes bunun için hesabını yapsın. Muhakkak Allah herkesin hakkını tas tamam verecektir. Bizler Salih Kaya’nın şehit olduğuna inanıyoruz. Şehitlik ölmek değildir.” dedi.

“Köyümüzde 14’üncü şehidi verdik”

4 sene önce Belçika’ya çalışmak için gittiğini söyleyen Merhum Salih Kaya’nın kardeşi Mehmet Kaya, “Kardeşim Belçika’da kalleşçe ve hain bir şekilde hıyanet çetesine bağlı çeteler tarafından vuruldu. Herkes şahittir ki, kardeşimin kimseye zararı dokunmamıştır. Kardeşimin kimseye zararı olmamıştır. Kardeşim sadece işi ve imanıyla, Kur’an’ıyla uğraşan birisiydi. Her Mayıs ayında illaki bizim köye bir yas düşmüştür. Bu köyde yaklaşık 14’üncü şehidi verdik.” diye konuştu.

Yetkililerin kardeşi Salih Kaya’nın katillerini yakalamasını isteyen ağabey Kaya, “Yetkililerden bu işin peşini bırakmamasını istiyoruz. Kardeşimin katledilmesi bir organizasyona benziyor. Kör bir cephede kardeşimin önünü kesmişler ve katletmişler.” ifadelerini kullandı.

Merhum Salih Kaya’nın ailesi taziyeleri, köydeki taziye evinde kabul ediyor. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..
Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Cemaat-i İslami Liderlerinden M..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=