Lütfen bekleyin..



DOĞRUHABER MANŞET: #VarMısınızYasinOlmaya

18 Eylül 2015, 10:13 - Okunma: 4165

6-8 Ekim 2014 yılında Kobani bahanesiyle sokağa dökülen gözü dönmüş caniler kurban eti dağıtan Müslümanları hedef aldı. Bu saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşları vahşice şehit edildi. Geçen yıl yaşanan bu vahşet hafızalarda tazeliğini korurken sivil toplum kuruluşları #VarMısınızYasinOlmaya diyerek Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit olduğu Diyarbakır'da, kurbanlıklarını kesmek ve kurban eti dağıtmak için harekete geçti. Yazarlar, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve âlimler bu konudaki duyarlılığa destek oldu. Kampanyaya destek olanlar Türkiye'nin bu vahşeti unutmayacağını ifade etti.

 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Geçen Kurban Bayramında Diyarbakır'da vahşi bir şekilde şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı kurban eti bu bayram dağıtılacak. Sosyal medyada #VarMısınızYasinOlmaya tagıyla başlayan etiket büyük ilgi gördü. Birçok sivil toplum kuruluşu da kurban bayramında Yasin Börü'nün şehit olduğu Diyarbakır'da kurban eti dağıtacak. Yazar, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve âlimler bu konudaki duyarlılığa destek oldu.

KURBANLARIMIZLA BİRLİKTE DİYARBAKIR'DA OLACAĞIZ
Şehid ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Platformu Yetkilisi Recai Yurdan: Sivil toplum kuruluşlarının bu konu ile ilgili duyarlılığını arttırmak için onları ziyaret ediyoruz. Kurbanlarını Diyarbakır'da kesmeleri için onları oraya davet ediyoruz. Şehid ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Platformu olarak gelin bir olalım. Yasin Börü'müz kurban dağıtırken Rabb'ine kurban oldu, biz de onların yerine bu bayramda beraber kurban eti dağıtalım diyoruz. Kurban bayramının 2. günü kurbanlarımız ile beraber Diyarbakır'da olacağız. Kurbanlarımızı orada kesip dağıtacağız inşaAllah.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI   BİR SEMBOL OLDU
Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: Yasin Börü ve arkadaşları bir sembol oldu. Bölgedeki Müslümanların yaşadığı zulmün boyutunu gösterdi. Güneydoğu'daki Müslümanlar 90'lı yıllarda devlet ve Pkk zulmü arasında kaldı. Yasin Börü'yü katledenler Kürtlerin Müslüman kimliğini ve ümmetçi kimliğini yok etmek istiyor. Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesi unutulmamalıdır.

YASİN VE ARKADAŞLARI DİNDAR OLDUKLARI İÇİN HEDEF SEÇİLDİ
Gazeteci Yazar Cemile Bayraktar: Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesi çağrısı yapan HDP'nin Kürtlerin tek muhatabı olduğu söyleniyor; Yasin Börü ve arkadaşları katledilmeden önce de bu tür eylemleri olmuştu. Kendilerine muhalif olan tüm Kürtleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de barıştan, insan haklarından ve demokrasiden bahseden bir yapı ile karşı karşıyayız. Yasin'in katledilmesi Demirtaş'ın çağrısı ile olmuştu. Yasin ve arkadaşları dindar oldukları için hedef seçildi. O dönemde sakallı oldukları için öldürülen insanlar oldu.

LAİK VE SEKÜLER KESİMLER CİNAYETLERDE AYRIMCILIK YAPIYOR
O dönem bölgeden görüştüğümüz kişiler, “Pkk burada Müslüman Kürtleri istemiyor” demişti. Türkiye'de ahlaki bir problem yaşıyoruz. Laik ve seküler kesimler cinayetlerde ayrımcılık yapıyor. Kurban eti dağıtırken vahşice katledilen genç bir çocuk! Bu cinayet görmezden gelindi. Bu kurban bayramında Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak, hem de bunu kurban eti dağıtarak yapmak hayırlı bir eylemdir.

YASİN BÖRÜ   HEPİMİZE VİCDANİ BİR VASİYET BIRAKTI
Gazeteci Yazar Sibel Eraslan: Yazılarımla ve konuşmalarımla Yasin Börü'nün yanındayım. Yasin Börü'nün acısını hep dile getiriyorum. Yasin Börü hepimize vicdani bir vasiyet bıraktı, Yasin Börü'nün hukuku demek, orada yaşayan bütün Müslümanların hukuku demektir. Hepimiz bunun takipçisiyiz.

YASİN'İN ACISI YÜREKLERİMİZDE HALA TAZELİĞİNİ KORUYOR
Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım: Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesinin acısı yüreklerimizde hala tazeliğini koruyor. Gencecik kardeşlerimiz, birçok kişinin yaptığı gibi evlerinde oturup yakınlarını ziyaret etmek yerine mazlumların dertleriyle dertlenerek fakirlerin evlerine et götürmeye çalışıyorlardı. Cani bir şekilde katledilip şehadet şerbetini içtiler. Onların şehadetlerini yâd etmenin en güzel yolu, onların yaptığı güzel eylemleri yapmaktır. Yasin, kurban eti dağıtırken şehadete yürüdüyse bugün Yasin'in yolunda yürüyenler de aynı şeyi yaparak şehadet noktasında özlemlerini çektikleri o güzel sevdaya ulaşabilirler. Bu manada her yıl Kurban Bayramı ile birlikte Allah yolunda kestiğimiz kurbanları Allah yolunda kurban olanlar gibi dağıttığımız zaman kurban bayramı gerçek manada kurban bayramı olacaktır. Rabbim hepimize bu manada bayramlar nasip etsin.

YASİN BÖRÜ ANLAŞILIRSA, YASİN BÖRÜ'NÜN DAVASI DA ANLAŞILACAK
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş: Bizzat orada olmak için inşaallah ben de Diyarbakır'a gidip o gömleği giymeyi düşünüyorum. Türkiye'nin batısındaki sivil toplum kuruluşları bizzat bölgeye gitsinler. Oradaki durumu yerinde görsünler. Yasin Börü ve arkadaşlarının bunca zulme karşı nasıl Müslümanca var olabildiklerini anlasınlar. Yasin Börü anlaşılırsa, Yasin Börü'nün davası da anlaşılacak. Oradaki Peygamber Sevdalılarının hangi bedeller ödeyerek bölgede nasıl var olduklarını görmeleri gerekiyor. Diyarbakır'da ve Cizre'de Müslüman olmak ne demektir? Bu, sözde olmuyor? Bunun için hangi bedeller ödenmiş, bunların öğrenilmesi gerekiyor.

HER MÜSLÜMAN YASİN BÖRÜ'NÜN AŞKIYLA KURBANINA SARILMALI
İTTİHAD-ÜL ÛLEMA üyesi Abdulbari Çelik Hoca: Yasin Börü ve arkadaşları kurbanın gerektirdiği gibi kurbana sahip çıktılar. İbrahimî bir aşkla, İsmailî bir teslimiyetle Allah'a teslim oldular. Allah için kendilerini kurban ettiler. Rabbim onların şehadetini kabul etsin. Biz Müslümanlar olarak onların davalarına ve çalışmalarına sahip çıkmalıyız. Her bir Müslümanın Yasin Börü'nün aşkıyla kurbanına sarılması lazım.

#VarMısınızYasinOlmaya

Sosyal medyada Yasin Börü ve arkadaşları için #VarMısınızYasinOlmaya tagı büyük destek gördü:

Şehzade Demir : #VarMısınızYasinOlmaya Canilere inat kardesçe yaşamaya... Kardeşliği yaymaya...

UMUT-DER: Yasin Börü'nün dağıtamadığı kurban etlerinin yerine ulaştırılması için kampanyaya destek #VarMısınızYasinOlmaya

Mehmet Yavuz : Yasin olmak küresel şeytanların savaş, kaos, çatışmayla dolu ajandasına değil; halkına hizmet etmektir. #VarMısınızYasinOlmaya

Özkan Yaman : “Onların etleri ve kanları kesin olarak Allah'a ulaşmaz, ancak O'na sizden takva ulaşır.” (Hac 37) #VarMısınızYasinOlmaya

M.Erkan Yavuz : Varmısınız bu bayram “Ben Yasin Size Kurban Eti Getirdim” demeye...

Levent DARGIN : Kurban kardeşliktir, kardeşliğin pekişmesi, zalimin sonu için. #VarMısınızYasinOlmaya Varım diyorsan Paylaş, yasinlere ses ol...

inan sur : Yasin olmak; İsmail misali canını Allah'a Adamaktır. #VarMısınızYasinOlmaya

FİKRİ KARAVİL: #VarMısınızYasinOlmaya yasin: bu eti yetiştirmesem kokacak yetiştirmem gerek dedi ve ruhunu Allaha yetiştirdi

Hüseyin Kaya :Yasin olmak Kavmi zalimce saldırdığında “Keşke bilseydiler” diyen Habib-i Neccar olmaktır. #VarMısınızYasinOlmaya

Emin GÜNEŞ ‏:
#VarMısınızYasinOlmaya ... Kurban eti dağitmak için Yasin olmak çok zor değil, ama şehadet biraz da nasip meselesi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=