Lütfen bekleyin..



BM-GYC'de kongre heyecanı

24 Şubat 2019, 14:24 - Okunma: 13200

Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) 10. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen kongrede Ercan Arslan başkan seçildi.

Batman Mezopotamya Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti'nin kongresi yapılırken, tek listeyle gidilen kongrede Ercan Arslan başkan seçildi.

Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavir Bölge Odasında yapılan kongreye Batman'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Kongrede divan seçimi için yapılan oylamada, Divan Başkanlığına Ramazan Bozkurt, üyeliklere Recep Kavuş ve Bilal Ayaz seçildi.

Divan Başkanı Ramazan Bozkurt yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek gündemi okudu. Gündemin okunmasının ardından, BM-GYC Başkanı Mehmet Şah Ayaz faaliyet raporunu açıkladı. Seçim öncesi bir konuşma yapan M. Şah Ayaz kongre üyelerine teşekkür etti.

mehmet-sah-ayaz.jpg

Gazetecilerin seslerinin daha gür çıkması adına basın derneklerinin tek çatı altında birleşmesi gerektiğine işaret eden Ayaz, "Tüm gazeteci dernekleri tek çatı altında birlikte güç birliğiyle mücadele etmesi gerekiyor. Bu konunun ihmal edilmemesi gerekir. Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği'nde olduğu gibi koltuğu bırakıp hizmet için yarışması gerekiyor. 'Bu dernek benimdir kaldığım süre boyunca başında duracağım' gibi düşüncelere kapıldığı zaman yanlış olur. Biz başarısız olduğumuz zaman bu işi daha güzel yapabilecek arkadaşlara devretmesini bilmeliyiz. Koltuklara çakılmamalıyız. Hizmet edebilecek genç arkadaşlarımıza bu fırsatı vermeliyiz." dedi.

Ardından denetim kurulu raporu okunarak kabul edildi. Tek listeyle girilen seçimde Ercan Arslan Başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna; Yüksel Çiftçi, Veysi Demir, Selman Tür, Muhyettin Beyca, Hüseyin Sakar, Bilal Ayaz, Murat Ezgin ve Mekan Görük seçildi.

Denetim kuruluna Mustafa Seven, Fadıl Özdemir ve Mehmet Şirin Yılmaz seçilirken, disiplin kuruluna da Adnan Ayaz, Mehmet Sait Çelik ve Salih Çiftçi seçildi. Disiplin Kurulu yedek üyeliğine ise İrfan Tapan, Erkan Barlık ve Hayrettin Seçim seçildi.

Yönetim Yedek Kurulu üyeliklerine ise, Recep Okuyucu, Veysi Arslan, Bulut Kutlu, Mehmet Sefa Ayaz, Mehmet Zeki Gün, Yahya Çiftçi, Şehmus Ustabaşı, Recep Akın ve Veysi Ekin seçilirken, Denetim Kurulu yedek üyeliklerine Bünyamin Ayaz, Gültekin Dal ve Fazıl Sezer seçildi. 

ercan-arslan.jpg

Tek listeyle girilen seçimde dernek başkanı seçilen Ercan Arslan, nüfusu 600 bine dayanan petrol şehri Batman'ı, Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti olarak temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Arslan, "Buraya gelmemizdeki amaç başkanlık unvanını alıp oturmak değil, Batman'da basın camiasında birlikteliği yakalayıp, çalışanlar ve cemiyet üyeleri arasında dayanışmayı gerçekleştirmektir. Gelir gelmez ilk icraatımız olarak başkanlık sistemini değiştirmek oldu. Bundan böyle bir başkan en fazla 2 dönem başkanlık yapabilecek. Ayrıca her yıl 10 Ocak Gazeteciler gününde gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırma adına yarışmalar düzenleyeceğiz." diye konuştu.

12 gazete, 2 ajans, bir radyo, bir televizyon kuruluşu ve 72 üyesiyle en güçlü dernek olduklarının altını çizen Arslan, "En güçlü cemiyet olarak; sahada çalışan muhabirinden, masa başındaki editöre, köşe yazarından, stajyer basın emekçisinin sorunlarına ve haber nedeniyle karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek derneğimizin asli görevleri arasında yer alacaktır. Yerel ve ulusal-uluslararası platformlarda basın mesleğini en iyi şekilde temsil etmek asli görevlerimiz arasında yer alacaktır. Amacımız bölmek, kırmak, ötekileştirmekten çok birliktelik yakalamak ve basın çalışanları arasında kaynaşma ortamı yaratmak olacaktır. Cemiyet olarak, mesleki dayanışmayı en hızlı şekilde yerine getirmeyi planlıyoruz. Kurumsal kimlik kazanmak adına da projeler yürütülmesi hedeflenecektir. Bunlar arasında mesleki seminerler, mesleğin geleceği noktasında eğitim programları, mesleği teşvik edici yarışmalar ve topluma yön verecek paneller düzenlenmesi söz konusu olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından kongrede mesleklerinde 30 yılını doldurmuş gazetecilere plaket takdim edildi. (İLKHA)

bm-gyc-kongresi-002.jpg

bm-gyc-kongresi-003.jpg

bm-gyc-kongresi-004.jpg

bm-gyc-kongresi-005.jpg

bm-gyc-kongresi-006.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=