Lütfen bekleyin..



Dr. Mehmet Hakan Pamukçu: "Her yaşın bir aşısı var"

21 Nisan 2019, 23:58 - Okunma: 6918

​Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, her yaşın bir aşısının olduğunu söyledi.

"Dünya Aşı Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, her yaşın bir aşısının olduğunu söyledi.

Aşının önemine değinen Pamukçu, "Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılar, vücutta savunma mekanizmasını uyararak, hastalık etkenini tanır ve bu etkenle karşılaştığında onu yakalayıp yok eden koruyucu maddelerin oluşmasını sağlar. Oluşan direnç genellikle ömür boyu vücutta kalır. Difteri, çocuk felci, hepatit, suçiçeği, menenjit, zatürre, ortakulak iltihabı, verem, kızamık, kabakulak, kızamıkçık gibi hastalıklardan korur." dedi.

Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Pamukçu, "Aşı takviminde belirtilen aralıklara göre aşıları tamamlanamamış, çocuklarda önceki aşı dozlarının tekrar yapılmasına gerek yoktur. Aşılamaya bırakılan yerden devam edilir. Eksik aşılı çocuk belirlendiğinde, yaşına uygun olarak aşıları tamamlanır. Aşı uygulamaları, aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerimizde yapılmaktadır. Aşı takviminde yer alan aşılar Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır." İfadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
başkanın emre bey b
1578 gün önce
sn batmanı il sağlık müdürü hakan pamukçu bey müsait bu pazatesi gün kozluklu develer hastnesi gel berkle acil görüsü tmm ben kozluklu akp başkanın emre çetin bey tmm berkle bu saat. 01.59.02.20gel görüsü ok yes başkanın emre bey
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=