Lütfen bekleyin..



​611 yıllık cami yeni yerinde yeniden inşa ediliyor

08 Mayıs 2019, 13:06 - Okunma: 7208

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te taşınan eserlerin yeni yerinde restorasyon çalışmaları kapsamında Sultan Süleyman Camii ve minaresi tek tek sökülüp yeni yerine taşındıktan sonra inşasına yeniden başlandı.

Batman Hasankeyf'te bulunan Sultan Süleyman Camii ve minaresinin tek tek sökülüp yeni yerine taşındıktan sonra inşasına yeniden başlandı.

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te taşınan eserlerin yeni yerinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 611 yıl önce Eyyubi Sultanı Süleyman Han tarafından yapılan camii ve minaresi taşınırken, Sultan Süleyman Camii Taçkapı ve çeşmesi de bütünsel olarak taşınarak Hasankeyf Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerlerine yerleştirildi.

Bu kapsamında Sultan Süleyman Camii ve minaresinin tek tek sökülüp yeni yerine taşındıktan sonra yeniden inşa edilme çalışması sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, Hasankeyf Sultan Süleyman Camiinin ve minaresinin yeni yerinde yapımının titizlikle devam ettiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ilısu Projesi kapsamında, kültürel varlıklarımızın ve tarihimizin gelecek nesillere aktarılması maksadıyla Eyyubiler döneminde yapılan Sultan Süleyman camii, minaresi ve Külliyesinin yerinde koruma ve yeni yerinde yapım çalışmaları devam etmektedir. Sultan Süleyman Han Camiinin minaresinin bütün taşları tek tek ve hassas bir şekilde sökülerek taşınmıştır. Ayrıca Sultan Süleyman Külliyesinin Taçkapısı ve çeşmesi de bütüncül olarak taşınarak Hasankeyf Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerlerine yerleştirilmiştir. Süleyman Han Camii'nin minaresi, aslına uygun olarak yükselmektedir. Ayrıca caminin yeni yerinde örneğinin inşa çalışmalarına devam edilmektedir."

Sultan Süleyman Camii ve minaresi, yeni yerleşim yerinde inşa edilme çalışmaları tamamlandıktan sonra ziyaretçilerini ağırlayacak. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=