Lütfen bekleyin..



​Öğrenciler uygulamalı hac ve umre dersleri görüyor

16 Mayıs 2019, 18:39 - Okunma: 2138

Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerine yönelik uygulamalı olarak hac ve umre dersleri veriliyor.

Batman’da imam hatip lisesinde öğrencilere uygulamalı olarak hac ve umre dersleri veriliyor.

Okulun müdür yardımcısı Nizamettin Okuyan tarafından öğrencilere uygulamalı olarak hac ve umre eğitimi veriliyor. Hazırlanan Kâbe maketi etrafında tavaf, vakfe, say gibi hac ve umre ile ilgili kavramları öğrenen öğrenciler, uygulamalı eğitimle hac ve umre ibadetinin önemini idrak ediyorlar.

Okul Müdürü Abdurrahman Yakut, verilen dersle ilgili yaptığı açıklamada, okullarında verilen uygulamalı dersin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.

“Bunun çok faydasını gördük, tavsiye ediyoruz”

Uygulamalı dersin birçok faydasını gördüklerini aktaran Yakut, “Okulumuzun sergi salonunda Kâbe maketinin etrafında öğrencilerimiz uygulamalı olarak hac ve umre derslerini görüyorlar. Bu şekilde yaptığımız uygulama Türkiye’de bir ilk olarak kabul edilebilir. Biz nasıl biyoloji, fizik, kimya derslerini laboratuvarda öğrencilere göstererek işliyorsak istedik ki, hac ünitesini de çocuklar kutsal mekânı ve bu mekâna ait bölümleri canlı olarak görsünler ve yaşasınlar istedik. Uygulamayla birçok öğrencimiz de gerçek mekânın ziyaret edilme isteğini oluşturduk. Biz çok faydasını gördük, bütün imam hatip liselerine de tavsiye ediyorum. Onlarda okullarının uygun bir bölümüne bu maketi koyarlarsa hem öğrencilerin isteğini uyandırmış olurlar hem de konuyu daha iyi kavramış olurlar.” dedi.

“Uygulamada dersler daha kalıcı”

Öğrencilere uygulamalı hac ve umre eğitimi veren okulun müdür yardımcısı Nizamettin Okuyan, temel dini bilgiler dersinde hac ve umrenin nasıl yapılması gerektiği konusunda öğrencilere uygulamalı ders verdiklerini belirtti.

Okuyan, “Bu da teorikten ziyade pratiğin çocuk eğitimi üzerinden ne kadar etkili olduğunu göstergesi açısından çok önemli bir durumdur. Kitaplarda ne kadar okursak okuyalım, uygulamada olduğu zaman dersler daha kalıcı ve tesirli oluyor. Öğrenciler uygulamalı bir şekilde bunu yaşadıkları için bilgiler daha çok kalıcı oluyor. Kafalarındaki soru işaretleri de giderilmiş oluyor.” diye konuştu.

“Bu bizim için iyi oluyor”

Hac ve umre dersini uygulamalı görmenin kendilerine çok fayda sağladığını belirten öğrencilerden Esma Durmaz, “Bu dersleri gördüğümüz zaman umre yapmadan önce daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Umre yapacağımız zaman ise aldığımız bilgilerle daha istekli oluyoruz. Bu da bizim için iyi oluyor. Böyle derslerin olması kutsal topraklar hakkında bilgi edinmemizi sağlıyor. Hocaların eşliğinde bize derslerin verilmesi güzel bir şey.” ifadelerini kullandı.

“Uygulamalı derslerle çok güzel şeyler öğrendim”

İlk kez uygulamalı hac ve umre dersini görmenin sevincini yaşadığını dile getiren bir diğer öğrenci Bediya Tunç da şunları söyledi: “Burada manevi değerlerle ilgili çok güzel şeyler görüyoruz. Uygulamalı derslerimiz çok güzel. Buraya geldiğimde pek fazla bir şey bilmiyordum. Uygulamalı derslerle çok güzel şeyler öğrendim. Maneviyatım yükseldi diyebilirim. Hocalarımız bizlere sürekli uygulamalı dersler veriyorlar. Hac ile ilgili fazla bir şey bilmiyordum, uygulamalı derslerle bununla ilgili çok güzel şeyler öğrendim.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=