Lütfen bekleyin..



Kur’an eğitimi gören çocuklara taç takıldı

24 Mayıs 2019, 13:12 - Okunma: 2030

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı’na üye derneklerden SAĞ-ÇEV bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde 4-6 yaş arası 36 çocuğa, aldıkları Kur'an-ı Kerim eğitimlerinden dolayı diplomaları verilip, taç giydirildi.

Batman’da eğitim alan 4-6 yaş arası onlarca çocuğa Kur’an-ı Kerim’i hatmettikleri için diploma verilerek taç giydirildi.

Yıl boyunca Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla başlatılan programda kız ve erkeklerden oluşan toplam 36 öğrenci, Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde eğitim gördü. Öğrencilere eğitim programında Kur'an-ı Kerim dersiyle birlikte temel dini bilgiler eğitimi verildi. Eğitimin sonunda Kur'an-ı Kerim'i hatmeden miniklere diplomaları verilip, taç giydirildi.

Öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan SAĞ-ÇEV Kadın Kolları Başkanı Songül Işık, çocukların eğitimine büyük önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

“Temeller sağlam atılmalı”

İyi eğitilmiş bir nesilden sağlıklı toplumun meydana geleceğini aktaran Işık, “İslam dini korunmasını zorunlu kıldığı, emniyet altına aldığı görevlerden en önemlisi zarureti hamse denilen beş temel esastır. Bunlar; dinin, hayatın, aklın, neslin ve malın korunmasıdır. İşte, bu temel esasların hayatımıza idame edilmesi için temellerimizin sağlam atılması lazım. Bu yüzden geleceğimiz olan çocukların eğitimine büyük önem vermeliyiz. İyi eğitilmiş bir nesilden sağlıklı bir toplumun meydana geleceğini unutmamalıyız.” dedi.

“Tek yol Kur’an-ı Kerim’i okuyup yaşamaktır”

Kur’an-ı Kerim’in okunup hayata tatbik edilmesi gerektiğini vurgulayan Işık, “Çocuklarımızın İslami değerler ve topluma faydalı bireyler olmaları için ‘Yarım Elma Çocuk Bahçesi’ olarak beş yıldır bu hizmeti vermekteyiz. Bu temel esasların korunmasının tek yolu Kur’an-ı Kerim’i okuyup yaşamaktır. Bizler de bu eğitim ve öğretim döneminde çocuklarımıza başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere çok güzel ve değerli bilgiler aktardık. Allah’a hamd olsun ki, emeğimizin karşılığını aldık.” diye konuştu.

Açılış ve selamlama konuşmasının ardından program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de yer aldığı slayt gösterimleri yapıldı.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Hazreti Muhammed'in vasıflarının konu alındığı skeçlerin ardından Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından ayet ve hadisler okundu. Tennure giyerek sema gösterimi yapan çocuklar, daha sonra hatim duasını okudular.

Programın sonunda 36 öğrenciye hocaları tarafından diplomaları verilip, taç giydirildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=