Lütfen bekleyin..



MÜSİAD'dan KOBİ paketine destek

13 Haziran 2019, 22:00 - Okunma: 4626

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz, KOBİ'lere sunulacak 25 milyar TL'lik desteğin Türkiye ekonomisi için can suyu niteliği taşıdığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın KOBİ ve işletmelere yönelik açıkladığı destek paketine ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulundu.

KOBİ'lere sunulacak 25 milyar TL'lik desteğin Türkiye ekonomisi için can suyu niteliği taşıdığını belirten İraz, "Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye ekonomisi brüt yatırımların yüzde 55'ini, toplam istihdamın yüzde 73'ünü, toplam cironun yüzde 62'sini, toplam ihracatın ise yüzde 55'ini gerçekleştiren KOBİ'lerimizin omuzlarında yükselecektir. KOBİ'lerimizin üretkenliği ve dinamizmlerinin tam kapasite olarak çalışabilmesi, bu ölçekteki işletmelerimizin finansmana erişim sorununun çözüme kavuşturulmasıyla sağlanabilecektir. Bu bağlamda; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın garantisinde ve birçok bankanın katılımıyla KOBİ'lerimize sunulacak olan 25 milyar TL'lik desteğin, Türkiye ekonomisi için can suyu niteliğinde olacağını düşünüyoruz." dedi.

Açıklamasının devamında İraz, şunları söyledi: "KOBİ'lerimizin finansman yükünün azaltılmasıyla; 2019 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 13 oranında azalan yeni yatırımların yeniden ivme kazanacağına ve şubat ayı itibariyle yüzde 14,7 seviyesine ulaşan işsizlik oranının çok daha makul düzeylere çekileceğine inanıyoruz. Buna ek olarak, yılın son çeyreği itibariyle mevcut pozisyonundan çok daha alt seviyelerde gerçekleşeceğini tahmin ettiğimiz tüketici fiyatlarındaki artışla birlikte; KOBİ'lere sağlanacak olan kredilerin maliyetlerinin enflasyona endekslenmesi, desteklerden yararlanan işletmelerimiz için ciddi bir avantaj oluşturacaktır." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=