Lütfen bekleyin..



Batman’da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

15 Temmuz 2019, 16:10 - Okunma: 2109

​15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Batman’da Kur’an ve mevlit okutuldu.

Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kudret Camiinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Kur’an ve mevlit okutuldu.

Batman Valisi Hulusi Şahin, 15 Temmuz darbe girişimi seneyi devriyesi dolayısıyla düzenlenen programa katılmak için Kudret Camiine gelerek, 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen Hatm-i Şerif duası ve Mevlid-i Şerif programına katıldı. Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da programa katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde okutulan mevlidin ardından vatandaşlara yapılan ikramlarla son buldu.

Programın ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Hulusi Şahin, 15 Temmuzu unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

15 Temmuzu çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını aktaran Şahin, “Bugün 15 Temmuz. Bu günü idrak ediyoruz, çeşitli etkinliklerimiz var. Sabah saat 09.00’da başladı etkinliklerimiz. Gazilerimizi, şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Burada yine şehitlerimizin ruhuna hatimler, mevlit okundu. Etkinliklerimiz devam ediyor. Akşama kadar etkinlikleri dolu dolu geçireceğiz. Akşam da saat 20.00’da Valilik önünde bir etkinlik düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Milletimiz şecaatiyle, hamiyetiyle ve basiretiyle büyük bir belayı def etmiştir. Bunu biz her yıl yeniden hatırlayıp bir daha başımıza böyle bir felaketin gelmemesi için gençlerimizi zinde tutmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Fatih Akgül –İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=