Lütfen bekleyin..



"Çocukları için eylem yapan annelerin talepleri karşılanmalı"

28 Eylül 2019, 13:59 - Okunma: 1252

​Diyarbakır’da evlat nöbetini sürdüren annelere destek açıklamasında bulunan Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Yusuf Tanrıseven, evlatları için eylem yapan annelerin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocukları için haftalardır oturma eylemi yapan annelere destekler gelmeye devam ediyor.

Dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek veren Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Yusuf Tanrıseven, İLKHA muhabirine, evlatları için eylem yapan annelerin haklı taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

Çocuğuna kavuşan Hacire Akar’ın ardından bir kıvılcımın ateşlendiğini ifade eden Tanrıseven, “Diyarbakır’da Hacire annenin başlattığı eylem sonraki günlerde çok daha fazla bir gelişim gösterdi. Aslında Hacire annenin yaptığı eylem büyük bir cesaret örneğiydi ve belki de ilk olması açısından bir önem taşıyordu. Hacire annenin yaptığı bir kıvılcımı ateşlemek oldu. Sonrasında ise ister istemez toplumda evlatlarını kaybeden veya onlardan haber alamayan anneler nöbete başladılar.” dedi.

“Herkes annelerin yanında”

Oturma eylemi yapan anneleri anlamak gerektiğini vurgulayan Tanrıseven, “Bu annelerin ana yüreği var. Evladını kaybeden bir kişinin acısını ancak evladını kaybeden bir kişi bilebilir. O yüzden bu annelerin taleplerinin karşılanması gerekiyor. Toplumun birçok kesimine de baktığımız zaman bu annelere ciddi destek var. Hatta herkes hemen hemen annelerin yanında diyebiliriz. Annelerin taleplerinin karşılanması için sadece yetkililerin değil HDP teşkilatının da üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor.” diye konuştu.

“Çocukların kaçırılıp dağa götürülmesi tasvip edilemez”

Annelerin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini söyleyen Tanrıseven, konuşmasına şöyle devam etti:

“Anneler eylemlerini yaparken baktığımız zaman çoğu çocuğunu kaybetmiş kişilerdir. İnsanlar için en önemli şeyin başında çocukları geliyor. Çocuklarını kaybetmiş bir annenin acısını anlamak için kendimizi biraz onun yerine koymamız gerekiyor. Bu açıdan baktığımız zaman o annelerin haklı bir talebi, istemi var. Kimsenin buna lakayt kalma gibi bir lüksü yok. Çocuklarını kaybeden annelere baktığımız zaman çoğunun çocuğu aslında daha çocuk yaştayken bir şekilde kaçırılmış veya kandırılmış. 18 yaşından küçük olmalarından dolayı bu çocukların tek başlarına karar verme ehliyetleri yok. Böyle bir çocuğun kandırılıp veya kaçırılıp dağa götürülmesini hiçbir şekilde tasvip edemeyiz.”

“Anneler neden başka yerde değil de HDP önünde eylem yapıyorlar?”

Kutsallaştırılmış hiçbir amacın insan hayatından daha değerli olmadığına dikkat çeken Tanrıseven, “Bu annelerin çocukları için verdiği haklı mücadeleyi hepimiz destekliyoruz. İnsanların onları anlaması, kendilerini onların yerine koyması, empati yapması, haklı taleplerine destek vermesi gerekiyor. Çocuk kaçırmak uluslararası hukuk açısından da ciddi bir suç aslında… Bu açıdan da baktığımız zaman devletin bu işe çok daha fazla destek vermesi, bu insanların çocuklarını bulmasına yardım etmesi gerekiyor. Sadece devlet değil sivil toplum kuruluşları, siyasi parti olarak herkesin üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. Bir de şu açıdan bakmak lazım; bu anneler neden başka yerde değil de HDP önünde eylem yapıyorlar? Demek ki çocuklarını orada bulabileceklerini düşünüyorlar. HDP’nin bu işten habersizmiş gibi davranması mümkün değil. Annelerin taleplerine karşılık vermeleri gerekiyor. Selahaddin Demirtaş’ın da mektubuna baktığımız zaman HDP’ye bu yönde bir talep var.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=