Lütfen bekleyin..



Bir çocuğun alıkonulması görüntülerine ilişkin açıklama

05 Kasım 2019, 10:48 - Okunma: 1274

Batman Valiliği, geçtiğimiz gün 11 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından zor kullanılarak karakola götürülmesi iddiasına ilişkin sosyal medyada çıkan görüntülerle ilgili açıklama yaptı.

Batman’da, 11 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından zorla karakola götürülmek istendiği iddiasına ilişkin valilikten açıklama geldi.

Valilik açıklamasında, çocuğun araç camı silerek trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, bu sebeple polis tarafından yakalanıp Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 03 Kasım 2019 Pazar günü saat 21.00 sıralarında kavşak, caddelerde ve sokakta çalışan/çalıştırılan/dilendirilen ve suça sürüklenen çocuklara yönelik rutin yapılan denetimlerde dört çocuğun araç camı silerek çevreye rahatsızlık verdiği ve trafik güvenliğini tehlikeye  soktuğu görülmüş ve istismara maruz kalabilecekleri değerlendirilmiştir. Görevlilerimizce önlem amaçlı çocuklara yaklaşılması üzerine üç çocuk olay yerinden kaçarak uzaklaşmış, bir çocuk ise görevlilerimizce muhafaza altına alınmıştır. Olay yerinde çocuğun korkmasından dolayı çevrede bulunan ve konuya vakıf olmayan vatandaşların konuya müdahil olmalarına engel olunmuştur. Vatandaşlara konunun aktarılması üzerine herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılarak kimliği daha sonra tespit edilen M.Y isimli çocuk ailesine gerekli cezai işlem uygulanması ve teslimi amacıyla Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=