Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı Suriyeli aileye yardım elini uzattı

09 Aralık 2019, 12:46 - Okunma: 1410

Batman Umut Kervanı, savaştan kaçarak Batman'a yerleşen 9 çocuklu Suriyeli aileye yardım elini uzattı.

Yaptığı hayırlı çalışmalarla fakir, muhtaç, yetim ve kimsesizlerin umudu haline gelen Batman Umut Kervanı, 19 Mayıs Mahallesi'nde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 9 çocuklu Suriyeli muhtaç aileye, halı, battaniye, yorgan, giyim ve gıda yardımında bulundu.

Suriye'nin Halep kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu bir çocuklarının yüzünün yandığını ve ayaklarının sakat kaldığını söyleyen Suriyeli El-Mahruk ailesi, yiyecek bir şey bulmakta dahi zorlanıyor. Yaşadıkları acı durumun basına yansımasıyla harekete geçen Umut Kervanı, duruma duyarsız kalmayarak Suriyeli muhtaç aileye yardım elini uzattı.

Suriyeli aileye; halı, battaniye, yorgan, giyim ve 2 ay yetecek kadar gıda yardımı yapan Umut Kervanı, ayrıca çocukları mutlu etmek ve acılarını unutturmak için oyuncaklar hediye etti.

Batman Umut Kervanı Sekreteri Faysal Rüzgar, Suriyeli aileye biraz yardımda bulunduklarını ancak yapılan yardımların ailenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını ve bu yüzden de  hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Rüzgar, "Basına yansıyan Suriyeli ailenin dramı üzerine durumu yerinde görmeleri için tespit komisyonumuzu Suriyeli aileye gönderdik. Yapılan tespitler sonrası ailenin içler acısı durumuna şahit olduk. Evlerinde ne oturabilecekleri bir minder-döşek, ne de üstlerine atacakları bir battaniye ve yorganları vardı. Gerçekten de mağdur bir ailedir. Biz de imkanlarımız doğrultusunda bu aileye halı, battaniye, üzerinde yatabilecekleri döşek, 2 aylık mutfak ihtiyaçları ve belli bir miktar nakdi yardımda bulunduk. Bu yardımların bu aileye çok az geldiğini ve ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olduğunu biliyoruz. Hayırseverlere çağrımız; bu aileye bir an önce yardım eli uzatmalarıdır. Hayırseverler yardımlarını isterlerse Umut Kervanı aracılığıyla, isterlerse de kendileri aileye ulaştırabilirler." dedi. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=