Lütfen bekleyin..



​Aç kurtlar sürüye saldırdı

11 Aralık 2019, 13:30 - Okunma: 1597

Batman’da aç kalan kurtların saldırdığı 10 keçi telef olurken, 2 keçi ise yaralandı.

​Batman’da aç kalan kurtların keçi sürüsüne saldırması sonucu 10 keçi telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyü Kavak mezrasında (Xırbeismail) ikamet eden Hamza Çelik’e ait keçi sürüsüne, hayvanların otlatıldığı esnada aç kurtlar saldırdı. Köye döndüklerinde sayım yapıldığı sırada keçilerinin sayılarında azalma olduğunu fark eden Çelik, keçileri otlattığı yerde aramaya çıktı. Arama esnasında 10 keçisinin ölüsünü bulan Çelik, 2 keçiyi de yaralı halde buldu.

Dağda aç kalan kurtların keçilere saldırdığını belirten Çelik, halen daha 9 keçinin kayıp olduğunu, 12 tanesini de geri getirdiğini söyledi.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını ifade eden Çelik, hayvanlarının telef olmasıyla büyük bir maddi kayba uğradıklarını kaydetti. Yetkililerin buna yönelik önlem alması gerektiğini vurgulayan Çelik, aksi halde kurtların daha çok hayvanı telef edeceğini dile getirdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Çayı’nda kıyıya vuran bir ceset, dalgıç ekipleri tarafından sudan çı..
Batman'da bir vatandaşın blendera sıkışan parmağı, itfaiye ekiplerinin ..
Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75'e ulaşan 500 yataklı devlet hastanesi..
Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Batman Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret ..
Batman'da 8 katlı bir apartmanın dördüncü katında çıkan yangın, korku d..
Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerinden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ek..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=