Lütfen bekleyin..



İslami değerleri anlatan sergiye büyük ilgi

25 Aralık 2019, 20:42 - Okunma: 34334

Batman’da, İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından İslami değerler ile peygamberleri konu alan sergiye büyük ilgi gösterildi.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından, ‘Eğitim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı’ sergisi düzenlendi.

TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İslami değerler, İslam tarihi ve peygamberlerinin konu alındığı sergide özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan Mescid-i Aksa maketleri ise dikkat çekti.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Sözer, öğrencilerin yıl boyunca materyal ve tasarım dersinde yaptıkları çalışmaları bir sergiyle imam hatip lisesi öğrencileriyle buluşturmak istediklerini söyledi.

Sergilerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Sözer, "Üniversite bünyesindeki bir çalışmayı milli eğitimin bir okulunda yapma amacımız ise üniversite ile milli eğitim kurumlarındaki öğrencilerin kaynaşmasını, birbirlerine yol gösterici bir etkileşim içine girmelerini sağmaktı. Öğrencilerimiz burada din kültürü ve ahlak bilgisi dersi çerçevesinde derslerde kullanılabilecek materyaller tasarladılar. Bu materyaller büyük ilgi gördü." diye konuştu.

"İslam tarihi sergilendi"

Sergiyle adeta İslam tarihinin sergilendiğini vurgulayan Sözer, "Bir imam hatip okulundayız. İmam hatip öğrencileri de gelecekte din kültürü ahlak bilgisi öğretmeni, eğitici, vaiz, imam, hatip gibi mesleklere sahip olacaklar. Onlar için de materyal geliştirmek eğitimci kimlikleri açısından önemli. Bu vesileyle hepsinin ufkunda böyle bir iz kalsın, fikir sahibi olsunlar diye böyle bir çalışmayı buraya taşıdık. İslam’ın, imanın şartları gibi konulardan tutun, peygamber kıssaları, çeşitli Arapça, tecvit öğretme amaçlı oyunlar, yine tarihteki bazı hikâyeler ön plana çıkıyor. Öğrencilerin zihinlerinde peygamber yaşantılarıyla ilgili daha güçlü izlenimler oluşacak diye ümit ediyoruz. Tabiri caizse İslam tarihi sergilendi." dedi.

"Mescid-i Aksa’nın esaret altında olduğunu göstermek istedik"

Sergi ortasında başında kimsenin bulunmadığı bir şekilde sergilenen Mescid-i Aksa maketi dikkatlerden kaçmadı. Mescid-i Aksa tasarımcısı olan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Hüseyin Ertaş, esaret altında, sahipsiz kaldığını göstermek amacıyla Mescid-i Aksa maketini böylesi bir sergiyle sunmak istediğini söyledi.

Ertaş, "İslami İlimler Fakültesi öğrencileri olarak bizler böyle bir sergi yaptık. Mescid-i Aksa’yı bu şekilde yalnız bırakmamızdaki en büyük amacımız insanlara şunu hatırlatmaktır; bizim en büyük değerlerimizden biri, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa şu an esaret altında. Bunu ortaya bıraktık, etrafında da kalmadık ki insanlar onun gerçekten kimsesiz olduğunu bilsinler diyedir. Mescid-i Aksa şu an Müslümanları, Selahaddinleri bekliyor. Ümmetin hiç olmadığı kadar Selahaddinlere ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

"Namazın önemini göstermeye çalıştık"

Namazın önemini yaptığı tasarımla anlatmaya çalışan öğrencilerden Merve Tekin ise şunları söyledi: "Biz burada ‘Namaz Müminin Miracıdır’ hadisi şerifini işlemeye çalıştık. Bunu asansör şeklinde yaptık. Namazı kıldıkça ve güzel huylar edindikçe kendi miracımızı mümin olarak gerçekleştireceğiz. Burada şeffaf olarak yapmamızın sebebi ise biz müminler cenneti biliyoruz, iman ediyoruz ama cennet için hiçbir şey yapmıyoruz anlamındadır. Bu maketi namazın önemini göstermek için yapmaya çalıştık." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=