Lütfen bekleyin..



İdlib’e yardım kampanyası başlatıldı

07 Ocak 2020, 17:01 - Okunma: 2060

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının saldırıları sonucu İdlib’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek yardım kampanyası başlatıldı.

Batman’da bir araya gelen onlarca sivil toplum kuruluşu, İdlib’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek yardım kampanyası başlattı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının saldırıları sonucu insanlık krizinin yaşandığı ‘İdlib’ ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında İdlib’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek yardım kampanyası başlatıldı.

Memur-Sen Batman İl Temsilciğinde yapılan basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Ramazan Çelikal okudu.

Suriye’de dokuz yıldır devam eden savaşın acı bilançosunun artmaya devam ettiğine dikkat çeken Çelikal, “Yüzbinlerce sivil katliamlardan kurtulmak için Türkiye sınırına doğru kaçarak kötü hava şartlarına rağmen sığınabileceği bir zeytin ağacı, çamur deryası içerisinde derme çatma bir çadır bulma peşinde. 4 milyon insanın yaşadığı İdlib’te 2018 yılı eylül ayında imzalanan mutabakata rağmen hâlâ insanlar katlediliyor. Suriye İnsan Hakları Ağına göre, mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. 2019 yılı içerisinde Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise bir milyonu aştı. Yalnızca geçen aybaşından bu yana bölgede yerinden edilenlerin sayısı 250 bini geçti.” diye konuştu.

“Tepelerine yağan bombaların altına mı dönsünler?”

Savaşın uzamasının Suriye halkına yapılan yardımları da vurduğunu belirten Çelikal, “Suriye’ye yardım denilince maalesef kanıksanmışlık psikolojisi ile birlikte artan milliyetçilik refleksleriyle ‘artık memleketlerine geri dönsünler’ tepkisini en yakınımızdan bile duyar olduk. Peki, soruyoruz; nereye dönsünler? Tepelerine yağan bombaların altına mı? Taş üstünde taş kalmayan İdlib’e mi? Tekrar soruyoruz bu insanlar nereye dönsünler? Son günlerde dayanılmaz görüntüleriyle karşılaştığımız sınır bölgelerine sığınan İdlib halkına bir nebze olsun elini uzatan yardım kuruluşlarına bizler de destek vermek ve Batman’ımızdan el birliği ile gidecek yardımları katlamak istedik.” ifadelerini kullandı.

“Gün kardeşlerimize sahip çıkma günüdür”

Açıklamasının devamında Çelikal şunları söyledi: “Kızılay, Batman İHH ve Yedi Başak Derneklerinin ‘İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ sloganıyla açmış oldukları yardım kampanyalarına Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunun tüm bileşenleriyle destek olup sahaya inmeye karar verdik. Kampanyamız acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler olan; mat, halı, hasır, soba, yakacak, mutfak seti, un, temiz içme suyu, konserve, gıda kolisi, bebek kolisi, hijyen paketi, battaniye, sünger yatak ve her çeşit kışlık giyim malzemesi toplanarak tırlarla sınır bölgesine gönderilecek. Nakdi yardım yapmak isteyenler için de yirmişer TL’lik çekler hazırlanmış olup, Kızılay ve İHH banka hesapları bu amaçla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bugün yanı başımızdaki kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Katliamlarına aralıksız devam ederek mazlum Suriye halkını yalnızlaştırmak isteyenlere inat, kardeşlerimize kesintisiz yardımlarla, zulmü boğacağımızı ispat etmeliyiz. Gün kardeşlik günüdür, gün paylaşım günüdür.” (İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=