Lütfen bekleyin..



Belediyenin işten çıkardığı personel: İşimize dönmek istiyoruz

18 Ocak 2020, 13:26 - Okunma: 2015

HDP'li Batman Belediyesi'nin sözleşmelerini yenilemeyerek işten çıkardığı personel özlük haklarına dokunulmadan işlerine tekrar dönmek istediklerini söylediler.

HDP'li Batman Belediyesi, "tasarruf tedbiri" gerekçesiyle kayyum döneminde işe alınan 67 sözleşmeli personelin sözleşmelerini yenilemeyerek işten çıkardı. İşten çıkarılan belediye personeli hukuk mücadelesi veriyor.

İşten çıkarılma gerekçelerinin ekonomik sebeplerden kaynaklanmadığını, tamamen siyasi olduğunu vurgulayan belediye personeli, İLKHA muhabirine konuşarak tek istediklerinin özlük haklarına dokunulmadan tekrar işe dönmek olduğunu söylediler.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini belirten Selim Çelik, 2 bin 200 kişinin çalıştığı Batman Belediyesi'nde sadece kayyum döneminde işe alınan 67 sözleşmeli memurun işten çıkarılmasının tamamen siyasi olduğunu kaydetti.

"Hiçbir gerekçe gösterilmeden kapı önüne konulduk"

Hiç kimseyle siyasi bir kavgalarının olmadığını, sadece işlerine dönmek istediklerini vurgulayan Selim Çelik, "Belediyede sözleşmeli memur olarak çalışmaktayım. Unvanım eğitmendir. 2018 tarihinde kayyum döneminde işe alındım. Bu süreç içerisinde, işe başladığım günden bugüne kadar tek bir gün dahi izin kullanmadan işimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. 6 Ocak'ta bize yapılan tebliğde işimizin sona erdiği belirtildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden kapı önüne konulduk. Belediyeye maddi yönden yük olduğumuz söylendi. 2 bin 200 personelin çalıştığı Batman Belediyesi'nde sadece 67 sözleşmeli memurun işten çıkarılması kanaatimizce bunun siyasi olduğu görüşü bizde oluşmaktadır. Çünkü işten atılan 67 personelin hepsi kayyum döneminde işe alınan arkadaşlardır." dedi.

"Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz"

Tüm hukuki yollara başvurduklarını ifade eden Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunlar belediyenin bel kemiğini oluşturabilecek teknik elemanlardır. Şu anda belediye her ne kadar bizi kapının önüne koymuşsa da hâlâ arkadaşları çağırıp bazı işleri onlara yaptırmaktadırlar. Niye? İhtiyaç duyulmaktadır. Bizler işimize dönmek istiyoruz. Hiç kimseyle siyasi bir kavga içerisinde değiliz. Sadece işimize geri dönmek, bu yanlışlıktan dönülmesini istiyoruz. Ben ve bütün arkadaşlarım bunun çabası içerisindeyiz. Hukuk yollarına başvurduk."

"İşten çıkarılan işçilerin sözleşmeleri yenilenmelidir"

"Ekonomiyi bahane eden belediye personel almaya devam etti!"

Belediyenin ekonomik sıkıntıyı bahane ederek kendilerini işten çıkardığını fakat belediyenin aynı zamanda yeni personel aldığını dile getiren Serkan Güneştekin, "2018 yılında kayyum zamanında jeoloji mühendisi olarak işe başladım. Maalesef Batman Belediyesi şu anda herhangi bir gerekçe göstermeden işimize son verdi. Sonradan aldığımız bilgilere göre belediye işten çıkarmaları ekonomik sıkıntıları öne sürerek açıkladı fakat 2019-2020'de personel alınmaya devam edildi. Batman Belediyesi Başkanı Mehmet Demir bize ekonomik sıkıntıyı sunduğu zaman, biz de kendisine herhangi bir ücret almadan maaşlarımızı belediyeye hibe ederek çalışmaya razı olduğumuzu belirttik. Fakat kendileri ısrarla bize 'Batman Belediyesi A. Ş. şirket statüsündedir. Düz işçi olarak çalışmayı kabul ederseniz buyurun gelin.' dedi." şeklinde konuştu.

"Tek amacımız özlük haklarımızı elde etmektir"

Şirket elemanı oldukları takdirde tüm özlük haklarını yitireceklerini aktaran Güneştekin, "Dediklerini yaparsak istedikleri zaman bizi tazminatsız işten de çıkarabilirler. Böyle bir durumda herhangi bir hak da elde edemiyoruz. Bundan dolayı tek amacımız özlük haklarımızı elde etmektir. Özlük haklarımızı alıncaya kadar elimizden gelen her türlü şeyi yapacağız. Tek isteğimiz özlük haklarımıza dokunulmamasıdır. İsterlerse ücretsiz olarak da çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

"Bu süreçte bir hamile arkadaşımız bebeğini kaybetti"

Özlük haklarıyla birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini söyleyen Fırat Gümüş ise şunları söyledi:

"İnşaat mühendisiyim. 2017'de Batman Belediyesinde göreve başladım. 2018'de sözleşme aldığım için başta basına yansıyan 32 kişilik listede ismim vardı. Çalışırken işime son verildiğini öğrendim. Tebliğimde herhangi bir gerekçe olmadan işime son verildiğini öğrendim. Sonradan basından bazı ekonomik sebeplerle 8-10 bin lira maaş aldığım söylenerek işime son verildiğini öğrendim. Hâlbuki böyle bir maaş almıyorum. Kal ki arkadaşlarla birlikte 6 ay maaş almamayı, maaşımızı hibe etmeyi, sadece özlük haklarımızdan faydalanarak sözleşmeli devam etmek istediğimizi bildirdik. Ancak belli bir dönemde alınan bütün arkadaşlarla birlikte 67 kişinin sözleşmesi feshedildi. Bu süreçte bir hamile arkadaşımız bebeğini kaybetti. Tamamen özlük haklarımız devam edecek şekilde çalışmaya devam etmek istiyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=