Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR heyeti, çocukları ölümcül hastalığa yakalanan Abay ailesini ziyaret etti

27 Ocak 2020, 16:27 - Okunma: 1664

​Dünyada nadir görülen "ölümcül beyincik erimesi" hastalığına yakalanan çocukların ailesini evinde ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Sağlık Bakanlığının bu tür hastalıklara yönelik acil bir politika geliştirmesi gerektiğini söyledi

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan Emircan (11) ile Ahmet Çınar (5) kardeşlerin dramını görmek üzere Abay çiftinin evini ziyaret etti.

Ziyarette baba İhsan Abay, dünyada nadir görülen NCL2 (Nöronal Ceroid Lipfouscinosis) hastalığına yakalanan çocukları Emircan ile Ahmet Çınar'ın durumu hakkında HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'e ve beraberindeki heyete bilgi verdi.

Yaklaşık 6 yıldır NCL hastalığına yakalanan Emircan için artık yapacak bir şeylerinin kalmadığını belirten baba Abay, aynı hastalığa yakalanan çocukları Ahmet Çınar'ın ise 700 bin Avro tutarındaki ilaçla sağlığına tekrar kavuşabileceğini söyledi.

Abay çiftinin çocuklarıyla yakından ilgilenen Şahin, Ahmet Çınar'a beraberinde getirdiği oyuncakları hediye etti.

Ailenin durumu hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, Ahmet Çınar için Türkiye'de ulusal bazda bir duyarlılık gösterildiğini ancak bunun tedaviyi karşılamaya yetmediğini söyledi.

"Toplanan paralar Ahmet'imizin tedavisine yetmiyor"

Ahmet Çınar'ın bir an önce tedaviye ihtiyacının olduğunu belirten Şahin, "Bir müddettir Batman gündeminde olan ve sonrasında Türkiye gündemine düşen Ahmet Çınar'ın tedavi durumuyla alakalı ailemizi ziyaret ettik. Ahmet'in ağabeyi Emircan'ın durumu ortada. Ahmet Çınar'ın da bu akıbete uğramaması için külfetli bir tedaviye ihtiyacı var.  Elhamdülillah insanımız, Ahmet Çınar için bir duyarlılık gösterdi. Fakat şu anda toplanan paralar, Ahmet'imizin tedavisine yetmiyor. Çünkü maddi açıdan külfetli bir hastalıktır. Bu durum ailenin imkânlarını aşıyor. Dolayısıyla bu bize, toplumsal bir sorumluluk yüklüyor." diye konuştu.

"Sağlık Bakanlığı destek vermeli"

Sağlık Bakanlığının bu gibi hastalıklara yönelik bir politikasının olması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Şu anda toplanan paralarla belki 9 aylık bir tedavi sürdürülebilir ancak çocuğun bu hastalıktan kurtulması için yetmiyor. Bu gibi hastalıklarda devletin desteğinin olması şarttır. Bu çocuğun kullanacağı ilaçların devletin desteği altında olması gerekir. Sağlık Bakanlığının buna dönük bir politika geliştirmesi lazım. Bu gibi hastalıklara müptela olan birçok çocuğumuz var. Belki Sağlık Bakanlığının Ahmet Çınar'ın şahsında bir birim açıp bu gibi hastaları da araştırması lazım. Öncelikle Ahmet Çınar'ın ağabeyinin akıbetine duçar kalmaması için, tedavisinin yapılabilmesi için hayırseverlerimizin, iş adamlarımızın gösterdiği duyarlılığı devam ettirmesi ve özellikle de devletin bu konuda destek vermesini istiyoruz." dedi.

"Duyarlılık devam ettirilmelidir"

Beyin küçülmesi hastası 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay için yardım hesabı açan Batman Valiliğine de teşekkür eden Şahin şunları söyledi:

"Güzel bir duyarlılık gösterildi, güzel bir sahiplenme oldu. Bu sahiplenmenin, duyarlılığın devam ettirilmesi lazım. Çağrımız bu yöndedir. Biz de tabanımıza sesleniyoruz. Tabanımızın bu hayır yarışından geri kalmamasını istiyoruz. Rabbimizden ümidimiz o dur ki, Ahmet Çınar toplumsal duyarlılıkla sağlığına kavuşur, ailemizin bu anlamdaki sıkıntısı daha da büyümez."

"İlaç ödeme kapsamına alınmalıdır"

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin'in ziyaretlerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen baba İhsan Abay, çocuğunun tedavisi için şu ana kadar 2 milyon 170 bin TL toplandığını aktardı.

Çocuğun ilacının ödeme kapsamına alınması gerektiğini dile getiren Abay, "Ziyaretlerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz. Şu ana kadar oğlum için toplanan para 2 milyon 170 bindir. Bu yaklaşık olarak 9 aya yetecek kadar ilaçtır. Bu tedavi maalesef bir yıllık değildir. Bir yıllık maliyet yaklaşık 3 milyon civarıdır. Örneğin bir yıl doldu, bir yıl dolduktan sonra çocuğumun tedavisi devam etmesi gerekiyor. Bu durumda ne yapacağım? Sosyal Güvenlik Kurumunun bunu ödeme kapsamına alması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=