Lütfen bekleyin..



Batman’daki STK'lardan ABD planına tepki: "Kudüs Müslümanların başkentidir"

30 Ocak 2020, 11:08 - Okunma: 1845

ABD ve siyonist çetenin Yüzyılın Anlaşması adı altında Filistin ve Kudüs’ü Yahudileştirme girişimine tepki gösteren Batman’daki sivil toplum kuruluşları, Kudüs’ün Müslümanların başkenti olduğunu, Kudüs’e yönelik ihanete geçit vermeyeceklerini söylediler.

ABD'nin Filistin'le ilgili şer planına tepki gösteren Batman’daki sivil toplum kuruluşları, Kudüs’ün Müslümanların başkenti olduğunu, Kudüs’e yönelik ihanete geçit vermeyeceklerini söylediler.

Kudüs ve Filistin’e yönelik yüzyılın ihanet girişimine tepki gösteren Birlik Vakfı Batman Şube Başkanı Hamdullah Tüzün, "Terörizmi kendine resmi politika, bir yol haritası yapmış korsan devlet israilin değil tüm Müslümanların toprağı Kudüs'te bina edilmiş kutsal mekanımız Kudüs, biz Müslümanlar için insanların ikamet etmek maksadıyla toplandıkları bir şehirden ibaret değildir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı içinde bulunduran bir belde-i muhayyeredir. Bu beldelerin huzurunu kaçıran elbet Allah'ın lanetine uğrayacaktır. ABD'nin, Kudüs'ü siyonizmin başkenti olarak tanıyacağına ilişkin ifadeleri en hafif tabirle akıl tutulmasıdır." dedi.

Müslümanları uyanışa çağıran Tüzün, "Tüm Müslümanların toprağı Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs’ün haklarını savunmak bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da sessizliğe bürünmesi esef verici ve düşündürücüdür. Müslümanların uyanış ve dirilişi kader-i mutlaktır. Dünya üzerindeki hiçbir güç, Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyemeyecektir. Bilinmelidir ki; herkes yalnız bıraksa da biz Filistin'i, Kudüs'ü yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Kudüs onurumuzdur." ifadelerini kullandı.

"Yüzyıllık ihanete geçit vermeyeceğiz"

Diğer bir açıklama Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı’ndan geldi.

Eğitim Bir-Sen yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin-israil meselesine çözüm bulmak iddiasıyla ‘Yüzyılın Anlaşması’ adıyla açıkladığı ve büyük tepki toplayan anlaşmayı tanımıyor ve yüzyıllık ihanete geçit vermeyeceğiz. Coğrafyamızda israil sorunu var. Yüzyıl önce büyük israil planı oyununu bölgemizde kuranlar, bu planlarını adım adım uygulamaya çalışıyorlar ve Filistin devletini adım adım yok etmeye çalışıyorlar. Trump’ın ‘yüzyılın anlaşması’ diyerek Filistin halkının iradesini yok saydığı Filistin’i işgal girişimi bu hamleyle başka boyuta taşındı. Bu girişimler bundan önce de yapıldı. Coğrafya kendi içinde kristalize edilip küçük devletlere bölünmeye ve güçleri de bitirilmeye çalışıldı. Ancak İslam âlemi diz çökmeyecek, pes etmeyecek, tek bir fert kalsak bile teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız"

Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Terör devleti israilin Kudüs’te hakkı olamaz. Çeşitli zorbalıklarla yapılan hukuksuz hamlelerle ilan edildiği gibi Kudüs, israilin başkenti olamaz. İslam ülkeleri mutlaka bu duruma yüksek sesle tepki göstermeli ve güçlü bir ses çıkarmalıdır. Bizler asla oldubittilere meydan vermeyecek, asla pes etmeyecek, asla Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Ortadoğu coğrafyasında huzuru temin etmenin yolunun emperyalistlerin bu topraklardan çekilmesidir. Üstleri de askerleri de bu coğrafyalardan çekilmeli ki bu topraklar huzurla buluşabilsin. Yüzyıllık ihanete asla geçit vermeyeceğiz, zafer inananlarındır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=