Lütfen bekleyin..



Batman Belediyesinden çıkarılan 67 personel hukuk mücadelesini kazandı

26 Şubat 2020, 18:10 - Okunma: 2838

İşten çıkarılmalarının ardından hukuk mücadelesi başlatan 67 sözleşmeli personelin işe iadesini kabul eden Mahkeme, Batman Belediyesinin tutumunu ise yerinde bulmadı.

HDP'li Batman Belediyesi, "tasarruf tedbiri" gerekçesiyle kayyum döneminde işe alınan 67 sözleşmeli personeli geçtiğimiz aylarda sözleşmelerini yenilemeyerek işten çıkarmıştı.

Belediyenin işlerine son verdiği personellerin "İşe iade davası" dün yapılan duruşmada karara bağlandı.

Mahkeme, çalışanların işe iade edilmeleri yönünde karar verdi. Sözleşmeli personeller, mahkeme kararıyla tekrar işlerine geri döndü.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR-SEN) İl Başkanı Diyaddin Demirhan, kararın Batman adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Batman'ın, suni bir gündemle sorunlarının ertelenmemesi gerektiğini belirten Demirhan, "Batman Belediyesinde geçtiğimiz ay sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerine son verilen sözleşmeli memurlarımız, yaptıkları bütün girişimlerin sonuçsuz kalması nedeniyle hukuki yollara başvurmak zorunda kalmışlardır. Açılan davalar sonucunda, sözleşmelerin yenilenmemesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Batman Belediyesinin hiçbir hukuki dayanağı olmayan kararının er ya da geç düzeltileceğine olan inancımızı her açıklamamızda belirtmiş ve ilimizin bu kadar sorunu varken suni bir sorunla enerjimizi kaybetmememiz gerektiğini defaatle söylemiştik. Bu süreçte, arkadaşlarımızın aldığı ücretler ile ilgili çıkan rakamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye'deki bütün sözleşmeli memurların maaşları nasıl hesaplanıp veriliyorsa Batman Belediyesinde de aynı şekilde uygulanıyor." dedi.

Açıklamanın devamında Demirhan, şunları söyledi:

"Verilen yürütmeyi durdurma kararının Batman'ımız adına büyük bir kazanım olduğunu ve görevine tekrar başlayacak personellerimizin büyük bir hizmet aşkıyla belediye yönetiminin vereceği her türlü görevde en üst seviyede performans göstereceklerine olan inancımı belirtmek istiyorum. Bu kararın, bütün Batman'ımıza hayırlı olmasını dilerken, zaman kaybetmeden arkadaşlarımızın görevlerinin başına dönmesini diliyor ve bekliyoruz." (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=